„Асен Василев се е доказал като истински професионалист, така че

...
„Асен Василев се е доказал като истински професионалист, така че
Коментари Харесай

Лорер: Василев се е доказал като истински професионалист, вярваме в кандидатурата му

„ Асен Василев се е потвърдил като същински експерт, тъй че ние твърдо имаме вяра в неговата кандидатура “, сподели за Българска телеграфна агенция министърът на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер. Той взе участие в полемика по отношение на целите на чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз в Дома на Европа.

По-рано през днешния ден министър-председателят в оставка Кирил Петков уточни във видеоизявление, че претендентът за министър председател, който „ Продължаваме Промяната” ще предложи да оглави нов кабинет с мандат на партията в границите на този парламент, е Асен Василев.

„ Продължаваме промяната “ постоянно сме упорствали за политики, а не за съответни хора на съответни постове. Нашата съществена политика, с която бяхме определени и която продължаваме да считаме за най-важната за България, е това да има правда, бистрота и да спре корупцията у нас, с цел да може страната ни да се развива, стопанската система да се развива, да има високи приходи и да се оправим с всички провокации, които ни се струпаха в последните месеци – войната, пандемията, инфлацията “, добави Лорер.

Той подсети, че ни следва План за възобновяване и резистентност, голям брой закони, които би трябвало незабавно да бъдат гласувани от Народното събрание. За нас е извънредно значимо тази работа да продължи, сподели министърът.

„ Настоящите ни сътрудници в обединението – „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия, са наш натурален сътрудник. Оттам нататък ще имаме диалози с самостоятелни народни представители, които считат, че програмата, която ние ще представим за това държавно управление, е добра за България “, означи Лорер.

В отговор на въпрос, обвързван с нотата за експулсиране на 70 съветски дипломати и чиновници, Лорер сподели, че единственият коментар, който има, е, че това деяние е от дълго време закъсняло. Няма никаква причина Русия да поддържа в България подобен голям личен състав. Той явно не е имал нито културна, нито икономическа активност у нас и неговата активност явно е била добре известна на българските служби от много време насам, счита Лорер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР