Асен Василев представи нещо като проект за бюджет, най-точно може

...
Асен Василев представи нещо като проект за бюджет, най-точно може
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Асен Василев представи нещо като проект за бюджет


Асен Василев показа нещо като план за бюджет, най-точно може да бъде наречено " насипни оферти "  за бюджет. Това заключи в изострен, просторен коментар на страницата си във Facebook водачът на " ИТН ", Слави Трифонов. Той предлага личен, по-подробен разбор на " някои акценти, които бяха пропуснати и от Асен Василев, и от отрасловите публицисти "  

" Проектът за бюджет не е новаторски, а е инерционен. Не се вършат никакви старания за най-малко някакви промени в обществения бранш – размер на обществената администрация, пенсионен модел, държавните сдружения и предприятия, опазване на здравето, обучение ", написа Трифонов..

От 2021 година насам се счита за " обикновено “ да има оптимални бюджетни дефицити – 3% или над 3% (-3.9% за 2021 г.). Тоест, привикваме да харчим многоп овече, в сравнение с събираме. Това е все едно всякобългарско домакинство да се оказва с все по-големи потребителски заеми. Просто този финансов министър неуместно има вяра, че би трябвало да харчи незабавно всички пари, с които разполага и скоито не разполага. А рационалната политика би била да няма дефицити, даже да няма Еврозона и Маастрихтски критерии “, споделя още Слави Трифонов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР