Асен Василев е обсъждан за премиер. Място на Кирил Петков

...
Асен Василев е обсъждан за премиер. Място на Кирил Петков
Коментари Харесай

Асен Василев е обсъждан за премиер в правителство с мандата на БСП, каза Корнелия Нинова


Асен Василев е обсъждан за министър председател. Място на Кирил Петков в държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия не е обсъждано. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов “ по Нова Нюз. На уточняващ въпрос дали всички в хода на диалозите са се съгласили с това, Нинова отговори позитивно.

Органите на Българска социалистическа партия ще решат какво вършим с проучвателния мандат, сподели още веднъж Корнелия Нинова. В понеделник привикваме Изпълнително бюро, във вторник - Национален съвет, и с съдружните ни сътрудници от " Българска социалистическа партия за България " ще обсъдим, ще решим и ще обявим какво ще вършим, добави Нинова.

Мисля, че авансово е имало план този мандат да не се състои, че " ИТН " (ИТН) имитираха и че има нещо, което форсира тези процеси, а това е приемането на антикорупционния закон и излъчването на Бойко Рашков за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), сподели Нинова. По думите й от яростта, политическото озверяване, експанзията на ГЕРБ и Движение за права и свободи се вижда, че това е същински боязън да не се случи битката с корупцията към този момент действително посредством смяната в КПКОНПИ и избора за Бойко Рашков. Уплашиха се и взеха решение още веднъж да пернат Има Такъв Народ, за следващ път, разяснява Нинова отдръпването на Има Такъв Народ от договаряния за кабинет, което последва след изтеклия запис от съвещание на ПГ на " Демократична България ".

По думите на Корнелия Нинова Има Такъв Народ са употребявали записа от съвещанието на Демократична България за мотив, само че явно повода за отдръпването им от диалози за кабинет е по-дълбока. Започвам да мисля, че Има Такъв Народ въобще не са имали желание да вземат участие в съставянето на това държавно управление и откриха мотив, а Христо Иванов им даде мотив, разяснява Нинова.

Корнелия Нинова сподели още, че в договарянията не са водени диалози Има Такъв Народ да нямат министри в възможен нов кабинет. " Никой от сътрудниците, с които сме разговаряли, не е поставял този въпрос и такова изискване. Това, че се върти в диалог в парламентарната група на Демократична България, не значи, че е обсъждано във формата на договаряния и че е вземано решение по този въпрос ", сподели Нинова.

Корнелия Нинова още веднъж съобщи, че единственият мотив, с който Българска социалистическа партия ще се преценява по отношение на мандата, е конституцията и решението на груповите органи на партията и на обединението.

На въпрос за декларираното през днешния ден от президента Румен Радев, че Българска социалистическа партия следва да извърши мандата в сходство с Конституцията и тълкувателното решение на Конституционния съд, Нинова уточни, че президентът се е изказал дипломатично. Някои незабавно съзряха апел за седемдневен период, тъй като решението на Конституционния съд е в този смисъл - третият мандат по прилика да ползва периодите за първия и втория мандат. Конституцията не дава периоди на третия мандат, означи Нинова.

По думите й въпросът за периода за третия мандат явно е новата опорка за офанзива към „ Българска социалистическа партия за България “. Да напомня на тези, които са не запомнили, на ГЕРБ, Движение за права и свободи, на президента какво се случи предходната година август и септември. Имаме безусловно идентична обстановка – третият мандат в Българска социалистическа партия, уточни Нинова. Миналата година към нас отново имаше апели, само че те бяха да държим мандата, с цел да приемем значими закони. Държахме го 11 дни. Никой тогава не се сети, че има конституция и тълкувателно решение на Конституционен съд, никой тогава не заплашваше с митинги, в случай че не се върне мандатът. Всички желаеха да се държи, молеха ни да го държим, сподели Корнелия Нинова. „ Сега за какво е тази разлика от едни и същи фигури? Разликата е в последните седем месеца. Разбраха, че това държавно управление направи доста и в случай че то продължи, няма да има амнистия за обири, задкулисие, корупция, схеми, олигарси “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Приветствам напъните на Кирил Петков да търси други възможности на доставките на газ, сподели още Корнелия Нинова. Тя обаче добави, че не са осведомени какъв е резултатът от визитата на премиера в оставка в Азербайджан. Споделям паниките на българската промишленост, че няма информация и изясненост ще има ли газ, на какви цени, какви количества и при условия ще се купува, сподели Нинова. Ако успеем да създадем държавно управление и има работещ парламент, ще можем да решим някои от проблемите както с поддръжката за бизнеса, по този начин и за поддръжка на семействата, сподели Нинова.

Българска телеграфна агенция

.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР