Асен Василев да се поучи от кметовете на ГЕРБ на

...
Асен Василев да се поучи от кметовете на ГЕРБ на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Дефицит е лоша дума. Асен Василев да се поучи от кметовете на ГЕРБ на финансова дисциплина

Асен Василев да се поучи от кметовете на ГЕРБ на финансова дисциплинираност, посъветва финансовия министър от Силистра водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Кметовете започнаха докладите си с задълженията, които са заварили и поставената задача от мен да ги изчистят. Те обаче са имали проект за редуциране на разноски. В Сливен задълженията бяха над 20- 30 милиона лв., само че и тогава сме тръгнали напред “, изясни пред събралите се симпатизанти Борисов.

„ През последните 3 година това, което беше оставено от нас, това се доработва. Абсолютно нищо ново. Сега толкоз се промени България, че 3% недостиг се възприема като нещо готино. А това значи, че нямате пари. Дефицитът е неприятна дума, а дефицитът в материално изражение сега е над 5 милиарда Това значи, че не можете да си платите сметката, а би трябвало да теглите заем. Кой ще го върне – децата ни. Няма ги парите, изхарчени са “, съобщи водачът на ГЕРБ.

„ Ако имаше издигнати два-три моста в този регион, или беше издигната „ Хемус “, щях да кажа, че вярно са ги похарчили. Защото парите ще се върнат. 3 година подред сме на недостиг. Управляващото болшинство би трябвало да имаме проект по какъв начин до края на годината да излизаме на остатък “, съобщи Борисов.

Той подсети, че ГЕРБ е оставила над милиард за водния цикъл на градовете, на общините, където с техния бюджет не могат да вкарат 5-10 млн. подземен, както и 12 милиарда във фискалния запас.

Лидерът на ГЕРБ съобщи още, че се надява на последователност в партията и на последователното ѝ възобновяване с нови лица.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР