Асен Букарев говори специално за предаването Код Спорт по RING.

...
Асен Букарев говори специално за предаването Код Спорт по RING.
Коментари Харесай

Асен Букарев: По пътя на логиката Левски трябва да спечели финала

Асен Букарев приказва особено за предаването " Код Спорт " по RING. Бившият състезател на ЦСКА и „ Левски “ разяснява финала за Купата на България часове преди огромния конфликт сред двата най-титулувани тима у нас. Предлагаме акценти от изявлението:

- Асене, знаем, че когато на терена са „ сини “ против „ червени “ не може да приказваме за любимец. В идния край кой съгласно теб влиза с по-голямо самочувствие и за какво?
- Безспорно „ Левски “ влиза с по-голямо самочувствие, макар че един край психически тежи доста на футболистите, тъй като е единствено един мач, упованията са големи, а стадионът ще е претъпкан. „ Левски “ е любимец с малко не за друго, а тъй като несъмнено се намира в по-добра форма. Но всичко може да се чака в този мач. Въпросът е кой по какъв начин ще влезе в срещата като самочувствие и какъв брой бързо ще прегори от напрежението.

- Очаквал ли си Мъри Стоилов да съживи толкоз бързо отбора на „ Левски “, който на процедура бе банкрутирал, играеше отчайващо и мнозина го бяха отписали, а в този момент клубът може да ликува с по този начин жадуваната купа след толкоз години на разочарования?
- Очаквах, да. И то не нереалистични упования, тъй като познавам Мъри. Следя му развиването и кариерата на открито. Той изкара много години в чужбина, разви се, реализира доста съществени резултати, резервира екипа си. Той сега си е вкъщи. Отлично познава изискванията в „ Левски “. Изключително доста държи на дисциплината – нещо, което липсваше в тима на „ Левски “ през миналите месеци и години. Това, което не чаках да стане е да намерят положителни играчи толкоз бързо. Те случиха на селекция. Екипът му е добър – скаути, анализатори, помощник-треньори, самият Мъри има доста съществено око. Много е самоуверен и откриха играчи, които се вписаха по най-хубавия вероятен метод в тима и правят доста работа.

- Коментирай ролята на почитателите на „ Левски “ за спасяването на клуба. Сдружение „ Левски за левскарите “ по какъв начин ти звучи и това може ли да се окаже по-печелившо, в сравнение с моделът „ бащица “?
- Колкото и да разясняваме ролята на почитателите, коментарът ще е слаб. Феновете избавиха тима – това е ясно и не престават да оказват помощ. Сдружение „ Левски за левскарите “ е една доста добра концепция, която в случай че се развие, може би ще бъде сполучлива. Въпрос на време е да забележим дали ще бъде добре развита. Най-вероятно е хубаво да се избяга от този модел „ бащица “, тъй като в последна сметка почти всички сполучливи клубове в света работят по този метод. Без „ бащица “, а с присъединяване на почитатели или по-скоро на доста огромна маса от хора, които могат да гласоподават за решения по отношение на бъдещето на клуба.

- В ЦСКА Стойчо Младенов си потегли и неговото място зае Алън Пардю. Какво се крие зад този ход и ще успее ли роденият в лондонския квартал „ Уимбълдън “ експерт да зарадва последователите на „ алените “ с купата?
- Какво се крие зад този ход не мога да кажа. За мен беше странна цялата агитация през годината на Стойчо Младенов. Всичко това, което той изговори, с целия този възторг. В един миг един извънредно внезапен раздор сред него и управлението. Нищо досега не подсказваше за такива неща. Така че не знам какво се крие зад този ход. Не знам дали Алън Пардю е краткотраен вид или даже и при загуба на финала, ще се разчита на него и следващата година. Бъдещето ще покаже, само че считам, че сега „ Левски “ превъзхожда за финала даже и по този индикатор съперника. Мъри е не по-слаб треньор, нищо че Алън Пардю идва от Острова и е чужденец. Даже дръзвам да настоявам, че Мъри има по-големи триумфи и е по-добър треньор. Стоилов познава доста добре българската реалност, познава си тима. Не знам до каква степен Пардю е в час с порядките, макар че изкара много време тук, до каква степен познава тима и играчите си и до каква степен те ще го последват, до каква степен се усеща уютно тук. Смятам, че „ Левски “ е едни гърди напред и в това отношение.

- Прогнозата ти за финала ЦСКА – „ Левски “?
- Прогнозата е сложна. По пътя на логиката „ Левски “ би трябвало да завоюва, тъй като е в по-добро положение. Казахме към този момент, че този мач е непредвидим, тъй като е край, носи доста огромна тежест и заряд чисто психически. Мога да споделя, че моите благосклонности и моето предпочитание е „ Левски “ да победи, несъмнено. Мисля, че „ Левски “ ще завоюва, тъй като е време да завоюва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР