Артисти от България, Южна Африка и Великобритания ще участват във

...
Артисти от България, Южна Африка и Великобритания ще участват във
Коментари Харесай

"Таляна стрийт фест" ще се състои в събота и нделя във Варна

Артисти от България, Южна Африка и Англия ще вземат участие във фестивала на уличното изкуство Talyana Street Art Fest във Варна. Той ще се състои продължение на два дни - 8 и 9 юни, в региона към така наречен Дупка на бул. " Княз Борис I " в града и е част от и е част от програмата, проведена в разнообразни градове на страната от фондация " Пловдив 2019 ".

Фестивалът, проведен от сдружението Beehive ще събере на едно място няколко десетки улични актьори, музиканти и приложници. В програмата на фестивала са включени кино прожекции и театрални представления, ще бъде предлагана храна, приготвена на място, проведени са работилници и демонстрации на софтуерни джаджи.

Няколко дни преди началото на фестивала оградата на Дупката (строителен ров, останал в центъра на Варна от средата на 80-те години) беше предоставена на художници – участници във фестивала, с цел да я декорират с графитите си. Темата, която сплотява рисунките е по какъв начин технологиите трансформират изкуството.



Фестивалът на уличното изкуство Talyana Street Art Fest се провежда от Beehive и е част от програмата на Отечествен фронт " Пловдив 2019 ".

" Таляна " е и името, с което преди няколко години импровизирано беше наименуван най-романтичния варненски квартал. Той е заключен в триъгълника сред гаровия площад, улиците " Преслав " и " Цар Симеон " - тогавашното сърце на града. Там са се намирали банките, адвокатските фирми на огромните търговци, модерните магазини, Търговско-индустриалната камара и стоковата борса, синагоги, църкви, най-скъпите градски хотели " Париж " и " Лондон ".

Сега " Таляна " е смела концепция за връщането на бизнеса в квартала, за превръщането му в място за просвета, за другарство и за развлечение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР