Артилерийският обстрел в Бахмут (руско име - Артьомовск) ще бъде

...
Артилерийският обстрел в Бахмут (руско име - Артьомовск) ще бъде
Коментари Харесай

Пригожин: Временно спираме огъня в Бахмут, заради посещение на американски журналисти

Артилерийският обстрел в Бахмут (руско име - Артьомовск) ще бъде спрян за времето на идването в града на американски публицисти, които са поканени там от Въоръжените сили на Украйна. Това съобщи създателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин, като изказването му е оповестено в четвъртък в канала в " Телеграм " на неговата пресслужба, предава ТАСС.

" Ние седим в щаба, правим бойна работа. Пристига информация, че Цербер, командирът на 57-а бригада на въоръжените сили на Украйна, води американски публицисти в Бахмут. Беше взето решение да се прекрати артилерийският обстрел, с цел да могат американските публицисти безвредно да снимат из Бахмут и да си отиват.Пресата е нещо свещено. Те също са един тип военни репортери ", сподели Пригожин.

В същото време той предизвести въоръжените сили на Украйна против опити за вкарване на запаси в Бахмут под прикритието на американски публицисти. " Поздрави от момчетата за Цербер, само че не дърпайте запасите ", сподели Пригожин, обещавайки да спре сходни опити, в случай че има такива.

Бахмут се намира в тази част от Донецка област, която се управлява от Украйна, и е значим транспортен възел за доставяне на украинската формация войски в Донбас. За града се водят яростни борби. Както заяви на ТАСС на 18 април съветникът на изпълняващия длъжността глава на така наречен " Донецка национална република " (ДНР) Ян Гагин, съветските сили към този момент управляват съвсем 90% от неговата територия. Денис Пушилин, изпълняващ длъжността началник на ДНР, назначен от Русия, сподели през днешния ден, че съветските сили са поели контрола над последния сектор от маршрута, по който се е снабдявала украинската група в Бхамут.

Тъй като градът към този момент е бил нападнат повече от 11 месеца, украинската отбрана на Бахмут към този момент е интегрирана като един детайл от доста по-дълбока отбранителна зона, която включва град Часов Яр на запад.

Инфо: fakti.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР