Arteon не следва вече съществуващи образци или тенденции – авангардният

...
Arteon не следва вече съществуващи образци или тенденции – авангардният
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за новия Volkswagen Arteon Shooting Brake

Arteon не следва към този момент съществуващи мостри или трендове – авангардният модел на Volkswagen е лице, което се отличава блестящо измежду сивото голям брой. Сега прогресивният бизнес модел излиза на пазара в главно обновена версия, а редом с него дебютира и още един впечатляващ акцент в гамата на марката. Става дума за Shooting Brake - вторият вид на каросерията на Arteon, с който Volkswagen показва изцяло нова, авангардна интерпретация на класическото универсално комби.

Съвсем скоро и двете версии в гамата на Arteon ще могат да се поръчат за първи път и във вид с plug-in хибридно задвижване - комбинацията от електродвигател и бензинов мотор с турбокомпресор в новия Arteon eHybrid и Arteon Shooting Brake eHybrid развива систематична мощ от 160 кВт (218 к.с.). Пробегът с напълно електрическа двигателна сила и с нулеви местни излъчвания при двата plug-in хибридни разновидността ще бъде надлежно 59 километра (Fastback) и 57 километра (Shooting Brake), а на дълъг път електродвигателят ще подкрепя мотора TSI по метод, който способства за намаляване на разхода на гориво. Продължителността на електрическия пробег на новите plug-in хибридни версии е идеална за покриване на средностатистическия всекидневен пробег на актуалните консуматори.

Според данните от проучването10, оповестено неотдавна от немското Федерално министерство на превоза и цифровата инфраструктура, 95% от всички ежедневни пътувания с автомобил се правят на дистанции, по-кратки от 50 километра. Това значи, че версиите eHybrid на Arteon могат да изминат напълно на електрическа двигателна сила преобладаващата част от пътуванията в страната с най-голямо население в Европа. Благодарение на спомагателния електродвигател, новите модели Arteon eHybrid разполагат и с функционалност boost, която улеснява изпреварването и покачва в допълнение динамичността на пътя.

Версиите TDI и TSI ще са разполагаем от момента на пазарната премиера, а версията R ще се предлага от 2021 година. Tурбодизеловите версии TDI с оптималната мощ 110 кВт (150 к.с.) и 147 кВт (200 к.с.), към този момент са разполагаем на клиентите, като версията с мощ 200 к.с. може да се комбинира по избор и със система за двойно предаване 4MOTION. Kъм гамата от мотори са налични и два бензинови турбоагрегата TSI с оптималната мощ 140 кВт (190 к.с.) и 206 кВт (280 к.с.) 4MOTION, а за пролетта на 2021 година е плануван дебют на версиите Arteon R и Arteon Shooting Brake R с Performance TSI мотор с оптималната мощ 235 кВт или 320 к.с.

Външният дизайн утвърждава новия авангарден жанр. Eкспресивен и динамичен дизайн при версията Shooting Brake. Още с появяването си Arteon съумя да наложи нов, авангарден жанр в бизнес класа, чиито ослепителен образец дизайнерите на Volkswagen са траяли поредно и при новата Shooting Brake версия на Arteon.

Обновен дизайн и при версията Fastback. Всички версии в гамата на Arteon към този момент се отличават с по-ярко и точно оформление на предната част, което прави това лице още по-забележимо измежду сивото голям брой. За първи път и двете версии на каросерията могат да бъдат оборудвани в допълнение и с новите LED дневни светлини, при които светодиодните ленти минават освен под включените в общоприетото съоръжение LED фарове, само че могат да продължат и под цялата централна част на радиаторната решетка, придавайки на Arteon напълно нова и безпогрешно отличаваща се дневна и нощна светлинна графика. Ново оформление са получили и блоковете на задните LED светлини с присъщи, навлизащи във вътрешността в капака на багажника форми.

Нов извънреден интериор с елегантни материи и ново ръководство на климатичната апаратура. Стандартно съоръжение с Digital Cockpit Pro. Интериорът на двете версии на актуализирания Arteon се отличава с напълно ново оформление на арматурното табло, хармонично и поредно съобразено с впечатляващото лъчение и изключителния темперамент на модела. Формите, материите и повърхностите на таблото, декоративните панели и тапицериите на седалките от висококачествена кожа, дървесина и текстил вършат огромна крачка в посока на Touareg – флагманът на марката Volkswagen. Стандартното съоръжение на всички версии включва Digital Cockpit Pro (блок на контролните принадлежности с напълно цифрови показания), а за ръководството на автоматизираната климатична апаратура за първи път се употребяват съвременни осветени сензорни плъзгачи.

Превъзходно оползотворяване на вътрешното пространство. Обемът на багажното пространство до облегалката на задната седалка и до височината на покривалото на багажника възлиза на 563 при версията Fastback и надлежно 565 литра при Shooting Brake – внушителни благоприятни условия, които малко на брой биха позволили на фона на елегантните форми в задната част на двете петместни версии на Arteon. При потребление на цялото пространство до покрива и до облегалките на предните седалки, товарният размер се усилва надлежно до 1577 литра (Fastback) и 1632 литра (Shooting Brake), а оптималната дължина на багажника до гърбовете на предните седалки и в двата случая е 2092 милиметра. Пътниците на задния ред седалки също се радват на необикновен шир и могат да се насладят на до 1016 мм пространство в региона на краката - най-хубавата стойност в този клас. Освен това, познатото от Fastback чудесно пространство за главите на пасажерите откъм гърба при новия Shooting Brake е увеличено в допълнение с цели 48 милиметра. 

Функциите за асистирано шофиране покачват комфорта и сигурността. Свързани асистиращи системи. В новия Arteon асистиращите системи като тази за поддържане на лентата за придвижване Lane Assist, адаптивният темпомат ACC (Adaptive Cruise Control) и Front Assist са интегрирани напълно в обсега на новата асистираща система Travel Assist, която разрешава асистирано шофиране със скорост до 210 км/ч. Изцяло нов е мултифункционалният волан с капацитивни датчици за усъвършенствано различаване на контакта на ръцете на лидера с кормилото, належащо за работата на Travel Assist, ACC и Lane Assist). Взаимодействието на всички тези системи издига удобството и сигурността в Arteon и Arteon Shooting Brake на ново, по-високо равнище.

Новите настройки на ходовата част акцентират характера на Arteon. Постоянно развиване и оптимизация. Благодарение на своето дългото междуосие и относително невисок център на тежестта и двете версии на Arteon оферират доста положителни предпоставки за реализиране на чудесно комбиниране от комфорт на возене и впечатляващо с динамичността си държание на пътя. В процеса на обновяване на модела, инженерите на Volkswagen са съумели да усъвършенстват в допълнение както комфорта, по този начин и динамичността в държанието посредством по-нататъшно рационализиране в елементи на общоприетата ходова част и в допълнение предлаганото адаптивно окачване DCC.

Настройките на DCC са главно модифицирани спрямо тези при близкото в софтуерно отношение окачване на Passat, което придава на двете версии на Arteon по-спортен темперамент, само че без никакви взаимни отстъпки във връзка с отличния комфорт на возене. Прецизирането на работата ходовата част подвертава още по-ярко темперамент на Arteon, а предлаганият от общоприетоо инсталираните гуми комфорт също бележи растеж наред с опцията за реализиране на по-малък ъгъл на завиване. Електромеханичната система на сервоусилвателя също е усъвършенствана за реализиране на по-добро чувство за спирачния педал. TSI версиите с мощ от 206 кВт нагоре са оборудвани общоприетоо с електронна блокировка на диференциала XDS, която се предлага като алтернатива при версиите с мотори TSI (140 кВт) и TDI (147 кВт).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР