"Артекс" ще съди България в Страсбург при ново спиране на

...
"Артекс" ще съди България в Страсбург при ново спиране на
Коментари Харесай

Артекс заплашва България с дело в Страсбург

"Артекс " ще съди България в Страсбург при ново прекъсване на градежа на постройката "Златен век ". Преди дни Върховният административен съд излезе с дефинитивно решение, което анулира възбраната за създаване. Кметът на регион "Лозенец "обаче сезира ДНСК да ревизират дали разрешителното за градеж е законно.

На третия етаж на постройката "Златен век ",за чийто градеж от две години се водеха каузи, "Артекс " оповестиха – спре ли още веднъж строителството, ще последва ново дело. Този път против България в Страсбург.

"Ново прекъсване на градежа би било само и единствено демонстрация на административен произвол и цялостно неуважение на правилата на правовата страна. Проектът е легален, строителството продължава ", закани се проектант Пламен Мирянов.

Строителната компания уточни и повода, съгласно която имат проблеми с този съответен обект.

"Върху виновните институции се упражнява напън за ново прекъсване на градежа, единствено с цел да се удовлетворяват условия на шепа хора с политически упоритости ", счита проектант Мирянов.

Въпреки окончателното решение на Върховния административен съд, кметът на Район "Лозенец " Константин Павлов е изпратил писмо до ДНСК и Регионалното министерство. Пред той изясни, че законността на разрешението за градеж не е предмет на решението на съда.

"Колко е законно разрешението за градеж и дали то е изтекло - това е главният въпрос. Моето мнение е, че разрешението за градеж не е годно от ноември 2017 година ", разяснява Константин Павлов – кмет на регион "Лозенец ".

"Артекс " дадоха отговор, че разрешителното има деяние до 19 ноември 2022 година Съдбата на "Златен век " се придвижи в Регионалното министерство, където членове на Инициативен комитет "Лозенец ", които също са срещу градежа, разговаряха с министър Виолета Комитова.

Строителството на "Златен век " беше спряно през март 2019 година след на абсурда "Апартаментгейт ". Тогава ДНСК откри редица нарушавания, поради което се издаде и заповедта за прекъсване на градежа.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Клиент се обръща към млад художник: - Колко коства тази картина? - Пет хиляди $. - Да не би да сте полудели? Човек може да… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКметът на Царево желае терен, обособен за спорт, да бъде разграничен за построяването на 14 къщи " Беше неуместно да го върша и скърбя доста за това " Политикът упреква прокуратурата и АПИ в замяна на доказателстваПредседателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще даде конференция в петъкПолицаи са задържали 17-годишен от СофияТой е дълъг 2 минутиТрите партии са подписали предизборно съглашение за обединениеУилям прекара заболяването през април предходната година - скоро след татко си принц Чарлз, само че резервира новината в загадка до ноемвриДокъде ще стигне разногласието сред Мароко и ИспанияКакво разкри известната актрисаКаква е задачата на визитатаНа 23 април Навални се отхвърли от гладуването, откакто бе прегледан от лекари отвън затвораВисшият посланик се срещна с Асен Василев и Румен СпецовДо момента една партия е подала документи за предварителните избориВ него се показва, че връзките сред Европейски Съюз и Анкара са на исторически ниско равнищеКомпанията е желан шеф в сферата „ Медии и връзки ”От мрежата НА ЖИВО: Григор Димитров против Пабло Куевас в Жене
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР