Арт театър започна своя 29-и сезон! Няма друг частен, независим,

...
Арт театър започна своя 29-и сезон! Няма друг частен, независим,
Коментари Харесай

Новите Кучета откриват сезона на Арт театър

Арт спектакъл стартира своя 29-и сезон! Няма различен частен, самостоятелен, професионален спектакъл освен у нас, само че и в Източна Европа, който да е удържал фронта толкоз дълго време, споделя актрисата Милена Червенкова, създателка и ръководителка на Арт спектакъл. По нейните думи оптималният живот на една частна натрупа е 7-8 години. Ние се оказахме много жилавички в това отношение - следващата година ще честваме 30-годишен празник, споделя пред ДУМА с наслада и горделивост Червенкова.
Сезонът стартира с вдъхновяваща концепция. Заедно с съветския режисьор проф. Александър Великовски вземат решение да подмладят състава на фамозния Авиньонски театър " Кучета ", който се играе с триумф към този момент 15 години. През 2005 година постановката на Великовски доста почтено показа България на Световния сценичен фестивал в Авиньон, Франция - сред 750 представления от целия свят, влиза в Топ 10.
Но ние остаряваме... или помъдряваме, порастваме, силата не е тази, която сме имали преди 15 години, споделя с мигане Червенкова. Затова още преди няколко месеца започнах да диря хора и избрах превъзходни артисти. Единият от тях е студент, последна година от класа на проф. Стефан Данаилов - Румен Троев, двама са приключили предходната година - Иван Рангелов и Лариса Койнова, различен се дипломира през май - Габриел Плачков, и аз не преставам да играя в Новите " Кучета ". От 1 септември репетираме... и, популярност богу, на 11 септември кацна Великовски, споделих му още на летището, че режисурата не е работа за мен и добре, че е пристигнал. Той остана удовлетворен от това, което сме създали като основа и оттук нататък се захвана да надгражда..., споделя директорката на Арт спектакъл. Крайният резултат ще бъде нова версия на постановката с напълно възобновен млад състав. В него са Румен Троев - Гордия, Иван Рангелов - Черния, Габриел Плачков - Куция и Сивия, Марио Кръстев - Умника, Милена Червенкова - Бившата, Сиана Миладинова - Новата, Альона Пелня (Латвия) - Мъника, и Лариса Койнова - Ямамото. Премиерата е на 25 септември от 19.30 ч. на Открита арт сцена на " Шипка " (РКИЦ).
Освен Новите " Кучета " феновете и приятелите на Арт спектакъл ще имат опция да проследят празничната театрална седмица във връзка започването на новия сезон 2019/2020 година В афиша са следните представления: обичан театър по текстове на Чехов " Краят на градината " на 26 септември от 19.30 ч.; на 27-и от 20 ч. следва огромен празник, тъй като в границите на " Шоу за другари " известният композитор, стихотворец и художник Михаил Шишков отбелязва 75 години; на 28-и от 18 ч. следва прелестният мюзикъл " Последното предпочитание - вълшебна ария... " и на 1 октомври от 20 ч. - " Шоу - лекция за благополучие ".
Открита арт сцена на " Шипка " предлага и две нови стратегии: едната се споделя " Уикенд на мюзикъла " - една събота и неделя в месеца ще бъдат представяни два гостуващи мюзикъла. Програмата стартира на 12 и 13 октомври. Другата е под наслов " Литературен спектакъл " - един път в месеца от ноември ще сервира красиви текстове, които са незаслужено забравени. Изборът ни дружно с Теодор Софрониев се спря на описа на Максим Горки " Старицата Изергил ". Проф. Надежда Сейкова, която е наш преподавател и почетен патрон на Открита арт сцена на " Шипка ", хареса концепцията и ни поддържа. Обеща да оказва помощ, споделя Червенкова. Със заглавието " Да си спомним... " ще се сменят създателите. През декември " Да си спомним... Чехов ". Поне първият сезон ще представяме единствено съветски създатели. Догодина ще прибавим и други, в случай че програмата тръгне добре и има интерес, прибавя арт мениджърката.
За поредна година децата и техните родители са поканени на рождественская елка (новогодишна елха) в навечерието на Коледа. Арт спектакъл приготвя към 10 празнични спектакъла, които са под наслов " Дядо Коледа шоу - с Маша и Мечока ".
Арт спектакъл е моят живот! Страшно държа на екипа си - това е моето семейство! Моите родители си отидоха преди няколко години и хората, които останаха до мен, изключително Камен Коев и Марияна Коева - 20 години са в нашия самостоятелен частен спектакъл.
Много съм щастлива, че Георги Златарев, който е на щат в спектакъл " Възраждане ", играе прелестен Дон Жуан. Сиана Миладинова, която е в Арт спектакъл 6 години, Тони Христова, Иван Рангелов, Румен Троев, Габриел Плачков, Марио Кръстев, който е единствено на 17 години и учи в Испанската гимназия, Теодор Софрониев, Йордан Любомиров, Альона Пелня - III курс в Нов български университет, са още в екипа ми.
ДУМА напомня, че Арт спектакъл в продължение на 17 години употребява като своя база и сцена Руския културно-информационен център на ул. " Шипка " 34 в София. След това проф. Станислав Семерджиев подава ръка и трупата се мести в НАТФИЗ " Кр. Сарафов ", където остава 8 години. От октомври 2016 година Милена Червенкова връща Арт спектакъл в РКИЦ. Дойде страховит шеф - Павел Журавльов, който ми предложи да стана управител и това продължава към този момент трета година. Сцената се споделя Открита арт сцена на " Шипка ", на която се играят нашите спектакли, също така поканвам и други постановки на надарени сътрудници от София и страната, добавя в умозаключение Милена Червенкова.
В момента текат договаряния за сменен двустранен гастрол с куклен спектакъл от Санкт Петербург, който през март 2020 година, в границите на празничната стратегия " Руска драматургия и спектакъл ", да гостува на Открита арт сцена на " Шипка ". А през май с.г. Арт спектакъл да върне гастрола с " Господин, сеньор, Дон Жуан! " и " Кучета ".
Вече 29 години неуморимата и способна актриса, продуцентка и директорка сполучливо и майсторски ръководи Арт спектакъл, една от дребното самостоятелни трупи, издържали инспекцията на времето. Нейната равносметка е основаването на над 60 спектакъла, показани близо 2000 пъти в столицата, страната и чужбина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР