Арсенал успя да победи Манчестър Юнайтед с 3:2 след късна

...
Арсенал успя да победи Манчестър Юнайтед с 3:2 след късна
Коментари Харесай

ПО ШАМПИОНСКИ: Арсенал надви Юнайтед в 90-та минута

Арсенал съумя да победи Манчестър Юнайтед с 3:2 след късна драма в дербито от 21-ия кръг на Висшата лига.Със самото начало на срещата домакините постановиха напън. Йодегор опита изстрел от 16-17 метра, само че бе блокиран добре. Малко по-късно " дяволите " развиха добра офанзива, на чийто връх се озова Бруно Фернандеш. Той изпревари Рамсдейл и опита да си завоюва дузпа, като на повторенията се видя, че вратарят леко го подпира.Главният арбитър Антъни Тейлър бързо реши, че няма мотив за углавен удар.

В 17-ата минута Юнайтед откри. Партей сбърка с пас в своята половина и топката мигновено попадна у Рашфорд, който излъга точно ганаеца и с отмерен удар в долния десен ъгъл на Рамсдейл направи 0:1.Радостта на отбора от Манчестър търпя едвам седем минути. " Артилеристите " разиграха добре след едно статично състояние, при което топката беше изнесена на левия фланг, а оттова Джака " качи " топката на главата на Нкетия, който нямаше усложнения да направи 1:1.

Само седем-осем минути след началото на втората част Арсенал реализира поврат. Сака получи топката на обичаната си позиция вдясно, освободи си място и със страховит удар в далечния ъгъл разпечата Де Хеа.

Този път обаче насладата на " топчиите " бе къса. Рамсдейл се намеси доста неприятно при центриране от корнер и топката попадна на пътя на Лисандро Мартинес, който с глава я добута в мрежата за първия си гол като състезател на Юнайтед.

В 65-ата минута Йодегор можеше да се разпише след неприятно избита топка от защитник в бяло, само че Ериксен предотврати рисковият шут на норвежеца да спре в мрежата на гостите. Пет по-късно нов прекрасен удар на Сака се отклони в крайници на Ериксен, след което срещна десния дирек.

В идващите минути Арсенал сгъсти доста обръча към вратата на Юнайтед, само че по този начин и не се намираше някой, който да засече центриранията, отправяни най-често от Йодегор.

В последната минута от постоянното време лондончани удариха своя противник за трети път. Добра композиция от левия фланг стигна до наказателното, където Еди Нкетия издебна защитата на отбора от Манчестър и единствено чукна топката във вратата на Де Хеа.
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР