Арсенал спечели с 2:0 гостуването на Нюкасъл в 35-ия кръг

...
Арсенал спечели с 2:0 гостуването на Нюкасъл в 35-ия кръг
Коментари Харесай

"Арсенал" се справи с "Нюкасъл" и продължава гонитбата със "Сити"

Арсенал " завоюва с 2:0 гостуването на " Нюкасъл " в 35-ия кръг от Висшата лига. Мартин Йодегор и автогол на Фабиан Шер донесоха триумфа за " артилеристите ", които се приближиха на точка зад водача " Манчестър сити ", само че са и с мач повече.

" Нюкасъл " натисна първоначално, а вратарят на " Арсенал " Аарън Рамсдейл избави удар на Александър Исак. Домакините получиха дузпа за игра с ръка на Якуб Кивиор, само че след обзор от системата за видеоповторение (VAR) съдията Крис Кавана я анулира.

" Арсенал " поведе в 14-ата минута, когато Мартин Йодегор се разписа с прекрасен удар по земя от към 25 метра. Малко по-късно вратарят на " Нюкасъл " Ник Поуп избави поредно удари на Габриел Мартинели и Йодегор. Впоследствие Поуп се оправи и с изстрел на Букайо Сака. В продължението на първото полувреме гостите получиха нов късмет, само че Йодегор още веднъж не съумя да преодолее вратаря на " Нюкасъл ".

В началото на второто полувреме домакините бяха покрай изравнителен гол, само че Исак уцели греда. Малко по-късно гостите също нямаха шанс, откакто Мартинели прати топката в гредата.

" Арсенал " стигна до втори гол в 79-ата минута. Мартинели проби и пусна изострен пас, а Фабиан Шер не съумя да почисти и прати топката в личната си врата.

" Арсенал " е втори с 81 точки, а " Нюкасъл " е трети с 65.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР