Арсенал направи шампионски обрат срещу Астън Вила, печелейки с 4:2

...
Арсенал направи шампионски обрат срещу Астън Вила, печелейки с 4:2
Коментари Харесай

Арсенал с шампионски обрат

Арсенал направи шампионски поврат против Астън Вила, печелейки с 4:2 гостуването на „ Вила Парк “ от 24-ия кръг на Висшата лига. По този метод футболистите на Микел Артета демонстрираха бърза реакция, откакто през седмицата изгубиха от директния си противник за купата Манчестър Сити.

Астън Вила поведе с 1:0 още в 5-ата минута, когато Мати Кеш се измъкна от Зинченко и центрира в наказателното поле на Арсенал, където Оли Уоткинс се оправи със Салиба и прати топката във вратата на Аарън Рамсдейл.

Арсенал съумя да изравни резултата в 16-ата минута, когато Жоржиньо се опита да центрира, само че опитът му бе блокиран, по-късно топката попадна в Букайо Сака, който насочи прелестен удар и прати топката във вратата на Емилиано Мартинес.

Астън Вила поведе с 2:1 в 31-ата минута, когато Бубакар Камара подаде към Алекс Морено, който преодоля Бен Уайт и центрира прострелно ниско в наказателното поле на Арсенал, където Буендиа пропусна топката и тя стигна до Филипе Коутинжо, който бе оставен непокрит и с доста обмислен удар вкара топката във вратата на Рамсдейл.

Еди Нкетиа направи сериозен пропуск в 56-ата минута, като ударът му с глава не бе прецизен и излезе в навън.

Арсенал съумя да изравни резултата в 61-ата минтуа, когато Мартин Йодегор асистира за попадението на Александър Зинченко за 2:2.

Само три минути по-късно Арсенал имаше нова отлична опция да вкара трети гол, само че ударът му мина над напречната греда в навън.

Арсенал направи голям пропуск в 78-ата минута, когато Мартин Йодегор получи отличен пас и бе на ужасно състояние самичък против опразнената врата, само че стреля в навън.

Астън Вила имаше превъзходна опция в 83-ата минута, само че Рамсдейл съумя да отрази удара на Леон Бейли, а по-късно топката срещна гредата.
Рамсдейл направи ново доста положително избавяне в третата минута на добавеното време на дуела, когато отрази доста прекрасен удар на Йон Дуран.
Арсенал реализира цялостен поврат в мача в третата минута на добавеното време на срещата, когато Жоржиньо стреля от дъгата на наказателното поле, топката срещна напречната греда, след което се удари в гърба на Емилиано Мартинес и влезе във вратата на Астън Вила.

Арсенал вкара четвърти гол в осмата минута на добавеното време на мача, когато гостите проведоха бърза контраофанзива. Емилиано Мартинес се беше присъединил в наказателното поле на Арсенал при корнер и вратата му бе опразнена, което разреши Габриел Мартинели да осъществя за крайното 4:2.

По този метод Арсенал се върна към успехите. „ Артилеристите “ са водач в класирането с 54 точки, с три повече от Манчестър Сити.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР