Арсенал надигра Тотнъм с 2:0 в дербито на Северен Лондон

...
Арсенал надигра Тотнъм с 2:0 в дербито на Северен Лондон
Коментари Харесай

Арсенал победи Тотнъм с 2:0 в дербито на Северен Лондон

Арсенал надигра Тотнъм с 2:0 в дербито на Северен Лондон и усили преднината си на върха в класирането на Висшата лига на осем точки пред втория Манчестър Сити.

" Артилеристите " изиграха мощно първо полувреме, в което означиха и двата гола и за първи път завоюваха на новия стадион на своя противник в северната част на града.

Първото попадение падна в 14-а минута, когато вратарят на Тотнъм Юго Лорис се намеси неубедително след удар на Сака и вкара топката в личната мрежа.

В 25-а минута гредата избави вратата на Тотнъм след удар на Томас Партей, а превъзходството на Арсенал докара до втори гол в 36-а минута. Мартин Йодегор стреля по тревата от отдалеченост и Лорис за повторно извади топката от мрежата.

Очевидно мениджърът на " шпорите " Антонио Конте е повишил звук на почивката, защото играчите на Тотнъм излязоха доста по-мотивирани за началото на втората част. Вратарят на Арсенал Аарън Рамсдейл обаче отчая играчите в бяло с две отлични намеси още първоначално след удари на Хари Кейн и Сесеньон. Деян Кулушевски също опита своя мерник, само че стреля около вратата на Рамсдейл.

С успеха Арсенал събра 47 точки и към този момент има осем точки задатък на върха пред втория Манчестър Сити, който през вчерашния ден загуби от градския противник Юнайтед с 1:2. Тотнъм остава пети в класирането с 33 точки.

Срещи от 20-ия кръг на британската Висша лига:

Челси - Кристъл Палас - 1:0
Нюкасъл - Фулъм - 1:0
Тотнъм - Арсенал - 0:2





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР