Арсенал и Ливърпул отново ще изиграят невероятен мач, въпреки че

...
Арсенал и Ливърпул отново ще изиграят невероятен мач, въпреки че
Коментари Харесай

Артета: Сигурен съм, че ще направим страхотен мач с Ливърпул

Арсенал и Ливърпул още веднъж ще изиграят необикновен мач, макар че жребият за ФА Къп отреди два от най-успешни тима в шампионата да се срещнат още в третия кръг на конкуренцията. Такава прогноза направи мениджърът на лондончани Микел Артета. Точно преди Коледа двата тима приключиха при резултат 1:1 конфликта си на „ Анфийлд “ в Премиър лийг, а след този мач Арсенал загуби две следващи срещи и се срина от първото до четвъртото място. В неделя „ топчиите “ одобряват мърсисайдци на „ Емиратс “ и ще се опитат да пресечен тази отрицателна серия и по този начин да сложат начало на следващия си рейд в най-успешния за клуба шампионат.

Двата клуба имат страхотна история в тази конкуренция. Имаме огромен противник, против който започваме. Играхме преди две седмици в лигата. Беше необикновен мач и съм сигурен, че още веднъж ще е подобен. И двата тима са се надявали на друг противник, само че имаме този необикновен конфликт още в третия кръг и би трябвало да се оправим с него.

В мача на „ Анфийлд “ не бяхме на нужното равнище. Не направихме задоволително, с цел да спечелим мача, само че не го и загубихме. Това се отрази на инерцията, която имахме. След като бяхме първи в лигата по Коледа, шест дни по-късно бяхме четвърти. Сега играем на нашия стадион, при нашата атмосферата.

Лиспата на Салах? И в двата тима липсват доста значими играчи. Ще би трябвало да се приспособяваме към това и да продължим да печелим мачове.

Зинченко напредва добре. Утре ще имаме още една подготовка и след нея ще преценим дали ще може да играе и да стартира като титуляр. За останалите няма вести.

Контузията на Тимбер е доста дълготрайна. Той е още доста надалеч от това да стартира да тренира. Дали ще притеглим нов ляв бек? Отворени сме за прехвърляния, само че акцентът е да извлечем максимума от играчите, които имаме. Ще работим с клуба, с цел да проучим дали има някакви налични благоприятни условия и да ги преценим. Възможно е и да няма и никакви покупко-продажби през януари ", съобщи Артета по време на днешната си конференция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР