Арсенал и Ливърпул играят при резултат 0:3 в голямото дерби

...
Арсенал и Ливърпул играят при резултат 0:3 в голямото дерби
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал - Ливърпул 0:3, класика на Емиратс

Арсенал и Ливърпул играят при резултат 0:3 в огромното дерби на 30-тия кръг във Висшата лига. Диого Жота откри резултата в 64-та минута. Четири минути Мохамед Салах реши всичко с втори гол. Крайното 3:0 беше завършено още веднъж от Диго Жота в 82-та минута.

Гостите от Мърсисайд започнаха надалеч по-активно срещата. В 11-та минута Роберто Фирмино надскочи Роб Холдинг, само че ударът му мина на безвредна отдалеченост от вратата на Бернд Лено. Само 4 минути по-късно с удар се регистрира и Фабиньо, само че от 25 метра също не уцели вратата.

Териториалният напън обаче беше напълно за гостите, а в 30-та минута Фирмино още веднъж опитва шанса си от към 20 метра, само че не уцели вратата на "артиелристите ".

В 33-та минута пристигна и първият прекрасен миг и за момчетата на Микел Артета. След прекрасен самостоятелен рейт на Обамеянг по левия фланг, той центрира на задната греда, а Пепе насочи слаб, само че прецизен удар към вратата на Алисон. Само две минути по-късно Милнът изпусна на собствен ред прекрасен късмет за гостите.

В началото на втората част ситуациите продължиха да не изобилстват, като "артилеристите " успяваха да се пазят добре. В 52-та минута Мохамед Салах стреля от добра позиция, само че Габриел съумя да блокира удара. В 61-та минута Седрик Соареш опитва удар от 15-на метра, само че Алисон улови с лекост.

В 64-а минута, въпреки всичко, гостите стигнаха до по този начин скъпия гол. След центриране на Трент Алекзандър-Арнолд, Диого Жота надскочи бранителите на Арсенал, с цел да разстреля Лено за 1:0.

Четири минути Мохамед Салах реши всичко с втори гол. след извеждащ пас, египтянинът съумя да се пребори с Габриел, да влезе в наказателното поле и да преодолее Бернд Лено за 2:0.

Класическата победа за "мърсисайдци " беше завършена в 82-та минута. Мохамед Салах откри Садио Мане, а току преди сенегалецът да стреля Жота протегнат крайник и означи за 3:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР