Арсен Венгер вярва, че в Индия има златна мина от

...
Арсен Венгер вярва, че в Индия има златна мина от
Коментари Харесай

Венгер се чуди: Защо Индия не е футболна сила?

Арсен Венгер има вяра, че в Индия има " златна мина " от футболни гении, която би трябвало да бъде употребена, с цел да може страната да играе по-значима роля на международната сцена.

" Моята цел е да подобря футбола в света. И е невероятно страна като Индия, 1,4 милиарда, да не е на картата на футболния свят ", сподели някогашният управител на Арсенал Венгер по време на посещаване в Индия в ролята си на началник на ФИФА Глобално развиване на футбола.

" Моята съществена цел тук е да убедя хората, че тук има златна мина, само че сега тя не е изцяло проучена, експлоатирана и насърчавана ", добави той по време на среща с президента на Индийската футболна федерация.

Французинът сподели, че стабилната стратегия за развиване може да усъвършенства представянето на една страна. " Бях в Япония при започване на техния футбол през 1995 година През 1998 година те бяха на Световното състезание. Това значи, че е допустимо. Трябва да започнете рано.

Вярвам, че имате големи активи, фантастични качества, които ме вършат доста оптимист за това, което можете да извършите тук ", приключи Венгер.

Индия в никакъв случай не е взела участие на международно състезание.
 Унай Емери отвя Гуардиола, Клоп и Венгер
Унай Емери отвя Гуардиола, Клоп и Венгер

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР