Ароматно, ободряващо, вкусно - да, кафето е точно това. Твърди

...
Ароматно, ободряващо, вкусно - да, кафето е точно това. Твърди
Коментари Харесай

Какво се случва с мозъка ни само след една чаша кафе?

Ароматно, ободряващо, вкусно - да, кафето е тъкмо това. Твърди се, че то защищава от рак, оказва помощ за поддържане на мозъка избистрен и изострен до дълбока напреднала възраст, поддържа фигурата.

Но какво тъкмо се случва с мозъка ни след потреблението на кафе.

1. Повишава се бдителността
Кофеинът блокира производството на аденозина - естествено успокоително средство, което ни кара да изпитваме унесеност и отмалялост. Затова след чаша кафе се усещаме по-весели и мозъкът ни в действителност е подготвен да стартира да работи интензивно.

2. Подобрява се паметта
Кофеинът в действителност ни прави по-фокусирани, покачва бдителността и ни оказва помощ да се оправим по-добре със отговорностите си. В случая има едно малко „ само че “ - всичко това важи единствено за тези хора, които не злоупотребяват с кофеин. По-просто казано: една или две чаши кафе дневно ще ви оказват помощ да се концентрирате, само че пет или шест единствено ще навредят.

3. Повишава се продуктивността
Кофеинът поддържа освен нашия мозък, само че и тялото: след чаша кафе ставаме по-продуктивни. В допълнение, той предизвиква тялото да изгаря повече мазнини, като форсира метаболизма.

4. Намаляване на риска от развиване на заболяването на Паркинсон
Възрастните, които одобряват минимум 600 mg кофеин дневно (три до четири общоприети чаши), в последна сметка са с по-нисък риск от развиване на заболяването на Паркинсон през идващите 10 години. Авторите на изследване, в което вземат участие 300 000 доброволци, стигат до тези изводи. Факт е, че кофеинът пази нервните кафези, които създават невротрансмитера допамин – точно тяхната гибел настава по време на заболяването на Паркинсон. Кофеинът оказва помощ за понижаване на бета-амилоида - нездравословен протеин, за който доста откриватели считат, че е главната причина за болестта. Проучване на 3500 доброволци сподели, че хората, които одобряват минимум 400 mg кофеин на ден, са с по-нисък риск от развиване на Алцхаймер с цели 55%.

5. Главоболието изчезва
Може да наподобява необичайно, само че чаша кафе в действителност може да помогне при главоболие: първо, кофеинът уголемява мозъчните съдове, които се свиват при главоболие, и второ, самият той има аналгетичен резултат. Важно е единствено да не прекалявате!

Статията е с информативна цел и не замества консултацията със експерт!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР