Ароматните билки придават отличителен щрих, вкус и текстура на вашите

...
Ароматните билки придават отличителен щрих, вкус и текстура на вашите
Коментари Харесай

Как се замразяват подправки и билки

Ароматните билки придават характерен щрих, усет и текстура на вашите ястия.

Някои деликатни и листни билки като магданоз, босилек, естрагон, кориандър или див лук имат усет, когато са пресни.
 БИЛКИТЕ, които да отглеждате в дома си, с цел да бъдете ЗДРАВИ БИЛКИТЕ, които да отглеждате в дома си, с цел да бъдете ЗДРАВИ
Растенията имат силата да създадат къщата по-красива и уютна. Всяко растение има едно или друго лекарствено значение. Някои растения, о...

Как можете да ги имате на разположение през цялата година? Обърнете внимание на този елементарен трик.

Въпреки че заради глобализацията и разпространяването на оранжерии има плодове и зеленчуци отвън сезона през цялата година, има по-благоприятни месеци за развъждане и прибиране на пресни билки.

Например, босилекът се отглежда сред средата на пролетта и средата на есента, до момента в който магданозът е в сезон сред март и юли.

Много от ароматните билки са по-богати и имат доста по-интензивен и присъщ усет, в случай че се употребяват пресни, като див лук, кориандър, упоменатите нагоре босилек и магданоз, мента или естрагон. Те си заслужава да се отглеждат или купуват в саксия и да не се дехидратират, само че по какъв начин да поддържате билките свежи през цялата година?

Възползвайте се от изобилието през месеците на сезона и уловете техния натоварен мирис благодарение на фризера.
 Как да съхраняваме билките вярно и за по-дълго време? Как да съхраняваме билките вярно и за по-дълго време?
Все повече и повече най-разнообразни билки навлизат и стават известни, а ние ги търсим в кухнята за щяло и нещяло.  Важно е обаче...

Как да замразите пресни билки, тъй че да останат непокътнати?

Всички пресни билки могат да бъдат замразени без проблеми, както цялото растение, по този начин и листата му. Важно е да ги почистите усърдно и да ги разпръснете в торбички, подобаващи за заледяване, като извършите вакуум, в случай че е допустимо.

Един от методите да ги подредите е да ги поставите една върху друга, като страниците на книга, което е изключително значимо за билки като босилек, които имат огромни и здрави листа.

За билки с по-малки листа като мащерка или магданоз е по-препоръчително да ги накълцате и замразите в безвъздушни торбички. Можете да ги нарежете на ръка или даже да ги прекарате през кухненски робот, в случай че количеството е прекомерно огромно. Препоръчително е да се отстранят дебелите стъбла.

Има още спомагателни трикове: можете да ги поставите в купа за лед със зехтин и да замразите пресните подправки, тъй че да имате на разположение овкусени кубчета за всяко време: ще се радвате на доста бъдещи сосове, супи, кремове и яхнии.
 Teзи билки са най-мощният бранител от грип Teзи билки са най-мощният бранител от грип
Природата ни е дарила с куп потребни билки за подсилване на имунната система, които са най-мощният бранител от грип. Достатъчно е единств...

Алтернатива е да приготвите натурален консервант, с цел да удължите периода му на валидност: нарежете обичаните си ароматни билки и ги поставете в буркан със зехтин или оцет по ваш избор, като го съхранявате на изсъхнало и мрачно място за две седмици. Не би трябвало да има мокрота, с цел да се подсигурява най-благоприятен резултат.

Така че можете да имате на разположение оцети и ароматизирани масла за подготвяне на винегрети, емулгирани сосове или за обличане на вашите салати и прибавяне на цвят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР