Ароматът на свежо изпрани дрехи и спално бельо може да

...
Ароматът на свежо изпрани дрехи и спално бельо може да
Коментари Харесай

5 съвета как прането ви да мирише по-добре

Ароматът на свежо изпрани облекла и спално долни дрехи може да сътвори чувство за непорочност и уют в дома, който толкоз обичаме, а от време на време не можем да реализираме. Но ето и няколко съвета, които сигурно ще ви оказват помощ.

Редовното разчистване и поддръжка на вашата пералня е от решаващо значение, с цел да сте сигурни, че прането ви мирише на свежо и чисто всякога. Един ефикасен метод да почистите машината си е като от време на време добавяте оцет като омекотител. Оцетът освен обезврежда миризмите, само че също по този начин оказва помощ за унищожаване на всевъзможни натрупвания в машината.

Друг ефикасен метод да поддържате прането си миришещо свежо е като премахнете съществуващите миризми . Проветрявайте пералнята си, като оставите вратата отворена след всяка приложимост. Периодичното разчистване на вашата машина с 50/50 разтвор на оцет и вода и стартирането й в цикъл на самопочистване също може да помогне за премахването на всички съществуващи миризми.

Перете по-малки количества облекла , с цел да осигурите по-добро изпиране и сушене. Претоварването на пералнята може да докара до несъответстващ развой на разчистване и сушене, което води до облекла, които миришат по-малко от свежи. Освен това премахването на мокрото пране от пералнята допустимо най-бързо може да предотврати натрупването на миризма, което може да възникне, в случай че облеклата се оставят да стоят в машината прекомерно дълго.

Сушенето на облекла навън също може да способства за пресен мирис и да понижи потреблението на сила. Окачването на облекла на открито за сушене обезпечава натурален и прелестен мирис, изключително когато е окачено на слънчево и прохладно място. Освен това сушенето на облекла на открито може да спести сила и да понижи въздействието върху околната среда от потреблението на сушилня. Ако употребявате сушилня, прибавянето на етерични масла или потреблението на топки за сушене от органична вълна може да обезпечи пресен мирис без потреблението на натоварени с химикали омекотители.

Ако желаете да добавите пресен мирис към прането си, без да употребявате мощни химикали, има няколко естествени метода, които можете да опитате. Добавете няколко капки етерични масла към прането си, което може да насити облеклата ви с прелестен мирис.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР