Армията Вагнер“ на Евгений Пригожин взе в плен подполковник Роман

...
Армията Вагнер“ на Евгений Пригожин взе в плен подполковник Роман
Коментари Харесай

Пригожин взе в плен подполковник от руската армия - оплаква се, че са го изтезавали

Армията „ Вагнер “ на Евгений Пригожин взе в плен подполковник Роман Винивитин от съветската войска, който след това се оплака, че е бил подложен на мъчения, съобщи Униан.

Чрез изтезанията той бил заставен да признае за минирането на пътищата за оттегляне на „ Вагнер “ от Бахмут.

По-късно, на видео, оповестено в съветска обществена мрежа, офицерът – към този момент освободен от плен, споделя какво е станало от негова позиция.

" Инспектирах своите подразделения и реда на фронтовата линия, когато чиновници на „ Вагнер “ заградиха пътя ми. Нямаше съображение за това. Като военен офицер не имах намерение да понасям това. В резултат чиновниците на " Вагнер " бяха разоръжени и отправени по едно известно направление: на х*й бяха изпратени. " – споделя подполковникът.

След това обаче вагнеровците го завладели. Винивитин не споделя при какви условия е станало това.

" Държаха ме в подземие, изтезаваха ме както не би го правил никой злобен съветски боец с покорен боец от ВСУ. Пребиха ме, не ми даваха да дремя, по три пъти на нощ просто ме извличаха от подземието, с цел да ме разстрелят. Видеото с моя разпит е резултат от този напън. " – твърди подполковникът.

Той отхвърля изнесената от „ Вагнер “ информация, че 72-а бригада на съветската войска е минирала пътищата за оттегляне на наемниците. По думите му, сред неговата бригада и наемниците от дълго време е имало спор, при който хората на Пригожин похитили от нея два танка Т-80, четири оръдия, " Камаз " и бойна машина за пехотата.

Според Винивитин, вагнеровците похитили и негов старшина и го изтезавали, пръскали киселина в очите му, заливали го с бензин. Отвлекли и началника на щаба, пребили го и го изхвърлили завързан в региона на бойните дейности.

Подполковникът твърди също, че наемниците изнасилили боец от бригадата му, а други били отвличани, след което се опитвали да получат за тях откуп под формата на муниции.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР