Армията трябва да бъде повикана на помощ за снабдяване на

...
Армията трябва да бъде повикана на помощ за снабдяване на
Коментари Харесай

В Англия: Недостиг на 60 000 шофьори, искат армията да помага

Армията би трябвало да бъде извикана на помощ за доставяне на супермаркетите със артикули, това е настояването на превозвачите в Обединеното кралство, които изпитват изострен дефицит на водачи откакто поради Брекзит и Covid-19 от страната си потеглиха доста служащи, най-вече от Източна Европа, оповестява вестник " Индипендънт ".

Вече дни наред компании, които правят транспортите на хранителни артикули, бомбардират държавното управление с претенции да помогне за решаването на казуса, защото се счита, че има дефицит от най-малко 60 000 водачи на тежкотоварни камиони, съобщава БНР.

Въпросът бе издигнат даже в Камарата на общините, само че министър председателят Борис Джонсън не му обърна изключително внимание и не разяснява настояването да бъде омекотен имиграционния режим, с цел да могат повече европейки жители да запълнят овакантените места. Добре знае се, че съществена част от водачите са българи и румънци.

Сега " Индипендънт " написа, че е научил, че на изключителна среща на представители на превозвачите със чиновници от Министерството на околната среда, храните и селското стопанство е бил насочен апел на помощ да се притече армията, тъй като ситуацията е сериозно и супермаркетите ги чакат празни лавици.

Премиерът към този момент бе предизвестен от Асоциацията на тежкотоварните превозвачи, че след Брекзит чужденците водачи са несигурни за правата си за работа и че е добре водачите да бъдат включени в листата на държавното управление с дефицитни специалности, което да улесни постъпването им на работа.

Говорител на Министерството на защитата съобщи в това време, че не е получавано публично искане за помощ от армията, а представител на държавното управление уточни, че няма проекти да бъдат употребявани бойци в този сюжет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР