Армията ни продължава да търси военни и в началото на

...
Армията ни продължава да търси военни и в началото на
Коментари Харесай

Армията търси над 500 военни

Армията ни продължава да търси военни и при започване на 2023 година, съобщава БНР.

Местата са в Сухопътните войски, Командването за логистична поддръжка и Съвместното командване на специфичните интервенции.

Най-много военни се търсят за Командването за логистична поддръжка - 280 души, като заявки могат да се подават до 27 януари. Това е и най-новата конструкция в армията ни - работи от септември 2021 година

30 военни пък се търсят за Командването на специфичните интервенции - другата нова конструкция в армията. От няколко години те имат и специфичен подготвителен полигон на " Црънча ". Заявления се подават до 10 февруари.

Конкурсите и за двете командвания ще се проведат при започване на март.

255 военни търсят и Сухопътните войски, откъдето напомнят, че преимущество имат и хора, които имат контракт и за непринуден запас.

Непроменени остават условията за претендентите - максимална възраст до 40 години; да са годни за военна служба; да не са осъждани.

От Министерството на защитата напомнят, че професионалните военни имат и бонуси като особено образование, ведомствено жилище, разнообразни типове заплащания. Независимо от това обаче няма необикновен интерес към специалността.

Според отчета за положението на защитата за 2021 година дефицитът на военни е най-голям в Сухопътните войски, като това оказва отрицателно влияние върху бойната им подготвеност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР