Армията ни е по-силна и по-подготвена, защото отбранителните способности не

...
Армията ни е по-силна и по-подготвена, защото отбранителните способности не
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Трансформацията на армията ни е огромна

" Армията ни е по-силна и по-подготвена, тъй като отбранителните качества не се мерят единствено с брой цеви, танкове, артилерийски системи и кораби. Отбранителната дарба е композиция от доста детайли, един от най-важните е оперативната съгласуемост. Новите мостри въоръжения и техника са сериозно значими, с цел да може да бъдем съответни във воденето на военни дейности в многодомейна среда ".

Адмирал Ефтимов удостовери, че чакаме първите два самолета Ф-16 у нас в първото тримесечие на 2025 година Паралелно с това върви и модернизацията на авиобаза " Граф Игнатиево ", уточни той.

" Има три групи планове, деканирани в базата. Първата група е директно обвързвана с приемането на самолетите, втората - с употребата и поддръжката и третата касае цялостната рационализация на авиобазата. Не е правено такова нещо в България, по тази причина напъните са към съответни обекти, с цел да можем да одобри самолетите при започване на 2025 година, да продължи употребата "

По думите му военните са тези, които са инициирали смяна на стратегическата идея на НАТО.

" НАТО обаче е политико-военен съюз и до момента в който се реализира консенсус, е мъчно. Ние алармирахме и изискахме за повече вложения в защитата. За страдание обаче това нещо закъсня в България ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР