Армията на Южна Корея е в състояние да нанесе опустошителен

...
Армията на Южна Корея е в състояние да нанесе опустошителен
Коментари Харесай

Южна Корея заплаши КНДР с опустошителен ракетен удар

Армията на Южна Корея е в положение да нанесе унищожителен ракетен удар против евентуален зложелател. За това предизвести ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея военачалник Ким Сон-кюм, представен от " Ройтерс ".

Миналата седмица той посети стратегическо командно звено на ракетните войски на страната. По негови думи пътуването носи несъмнено обръщение.

Северна Корея, която провежда разнообразни стратегически провокации, съставлява опасност за Южна Корея , акцентира генералът.

" Прецених, че би трябвало да изпратя друг сигнал на врага. Южнокорейските ракети са задоволително напреднали. Мислех, че би трябвало да предупредя за нашата дарба да нанесем съдбовен удар на врага " , уточни той.

Според Ким Сон-кюм Южна Корея ще гледа на КНДР като на зложелател, до момента в който страната продължава да е опасност за Сеул.

" Ако врагът ни предизвика, ние ще проведем интервенция, учредена на правото на самозащита. Няма потребност да желаеме позволение за това ", безапелационен бе той.

По-рано през днешния ден Сеул заяви, че в неделя Северна Корея е произвела учения с артилерийски систеви за залпов огън.

Военните учения идват, откакто Пхенян изстреля осем балистични ракети с дребен обхват предишния месец.

Пхенян неотдавна ускори тестванията на оръжия, възобновявайки изстрелването на ракети с огромен обхват за първи път от 2017 година през март.

Сеул и Вашингтон се притесняват, че страната може да се готви и за нов кръг от нуклеарни опити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР