Армията на САЩ се разпада на части заради редица проблеми,

...
Армията на САЩ се разпада на части заради редица проблеми,
Коментари Харесай

NI обясни защо американската армия се „разпада на части”?

Армията на Съединени американски щати се разпада на части поради редица проблеми, които американските генерали избират да не виждат, написа в The National Interest полковникът в оставка Дъглас Макгрегор, експерт по военна история и въпросите на защитата. „ Доналд Тръмп би трябвало да назначи мощен и просветен министър на армията, подобен, който би търсил отговорност от генералите и би призовал към радикални промени – в противоположен случай армията би изгубила къде повече, в сравнение с пари” – смята специалистът.

От гледната точка на Макрегър, висшето управление на американската войска не схваща, че в този момент към този момент не са времената от Втората международна война. Според неговите думи, то по-скоро избира да влага милиарди в не потвърдили се технологии, които в далечно бъдеще ще оказват помощ да бъде извоювана войната, или в нови версии на остарели платформи и системи.

Макгрегър назовава ученията на НАТО, като настоящето в България, „ учения по отработване на суицид”, за което прелестно е известно и на източноевропейските сътрудници и на Съединени американски щати, и на Русия. Всяка такава интервенция изисква предимство на Съединени американски щати във въздуха и на море и като цяло редовно предимство на бойното поле в обозначената територия.

Ако Съединени американски щати пробват да проведат такава интервенция срещу квалифицираните Русия, Китай или Северна Корея в този момент, тези „ учения” биха приключили за броени минути, е убеден специалистът.

Като друга неволя за американската войска Макгрегър смята нуждата 200 хиляди военно служещи от постоянната войска да участват в Африка, Азия и в Близкия Изток поради интервенции на Вашингтон в тези райони.

„ В основата на военната мощност лежат бойните формирования, а не броят на бойците. Сега армията на Съединени американски щати е разсредоточена по целия свят, а нейните структури са останки от Студената война” – разсъждава създателят.

Съединенията на войските на Съединени американски щати в настоящия им тип не са подготвени за сливане, за интегрирани дейности в „ най-смъртоносната бойна конюнктура от времето на Втората международна война, смята той.

Според неговото виждане, опасността от сериозна обстановка, сходна на Корейската война през 50-те години, пораства с всеки месец.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР