Армията на САЩ е започнала да бомбардира насажденията с опиумен

...
Армията на САЩ е започнала да бомбардира насажденията с опиумен
Коментари Харесай

САЩ удари източника на средства за талибаните

Армията на Съединени американски щати е почнала да бомбардира насажденията с опиумен мак и обектите за преработката му в Афганистан като част от новата тактика на страната за разрушение на източника на редства за талибаните, предава The Hill, представен от " Фокус ". „ Снощи ние организирахме удари в северната провинция Хелманд, с цел да ударим талибаните там, където ще ги заболи най-силно: по наркофинансирането им “, съобщи ген. Джон Никълсън, пълководец на водената от НАТО интервенция „ Решителна поддръжка “ в страната.

„ Чрез изтребители Ф-22 и бомбардировачи Б-52, армията спусна бомби по лаборатории, където талибаните преработват мака в хероин, както и огромни хранилища, където те пазят своята последна продукция, където крият парите си и където се намира командването им “, добави той.

Според генерала Талибаните печелят по 200 млн. $ годишно от производството на опиати, като имат 400-500 нарколаборатории в страната. Според него при актуалните удари са разрушени 10 сходни лаборатории.

Ген. Никълсън съобщи, че ударите са част от политиката на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Афганистан. В момента седем наркотрафикантски организации управляват търговията с опиат в Афганистан, като седем от тях са открити в Хелманд.

„ Талибаните се борят, с цел да запазят облагата си от наркотърговията и от другата незаконна активност “, уверен е генералът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР