Армията на Русия напредва към две села от Запорожка област

...
Армията на Русия напредва към две села от Запорожка област
Коментари Харесай

Украйна гърми и трещи, руската армия напредва

Армията на Русия напредва към две села от Запорожка област в Южна Украйна, където тази седмица се ускориха конфликтите ѝ с войските на Киев. Това съобщи през днешния ден Владимир Рогов, чиновник от окупационните управляващи в района, назначени от Москва, съобщи Франс прес.

" Фронтът се движи, по-специално в две направления – към Орехов и Гуляйполе, сподели той пред РИА Новости.
-->
Тези два града, всеки с по към 15 000 поданици преди войната, се намират надлежно на 65 и на 100 км югоизточно от град Запорожие – центъра на региона, следен от украинските сили.

Според Рогов " самодейността е в наши ръце " и в тези зони се водят сражения.

В утринния си бюлетин украинската войска уточни единствено, че през вчерашния ден съветската артилерия е обстреляла над 15 селища в Запорожка област.

Руската войска съобщи през вчерашния ден, че е провела в този район " настъпателни интервенции ".

След настъпателни интервенции частите от Източния боен окръг на Русия заеха по-изгодни рубежи и позиции, уточни в официално съобщение съветското министерство на защитата, без да добави детайлности.

По-рано тази седмица Рогов осведоми за " мощно повишение на интензивността " на боевете " по цялата линия на фронта " в Южна Украйна.

Допирната линия сред украинските и съветските войски в Запорожието се е нормализирала към този момент от месеци и огромни сражения там не е имало за разлика от южната Херсонска област (до ноември) и източната Донецка област, където борбите не престават.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР