Армията на Азербайджан е започнала настъпление в посока град Фюзули,

...
Армията на Азербайджан е започнала настъпление в посока град Фюзули,
Коментари Харесай

Азербайджан обяви настъпление към град Фюзули

Армията на Азербайджан е почнала нахлуване в посока град Фюзули, ситуиран на територията, прилежаща на Нагорни Карабах, оповестиха от пресслужбата на Министерството на защитата на републиката, съобщи TACC.
„ На 29 септември сутринта офанзивата на азербайджанската войска за освобождението на град Фюзули продължава ", се споделя в изказване на военното ведомство в Баку.
Съгласно публикуваната информация, в посока Фюзули-Джабраил азербайджанските въоръжени сили са унищожени четири цистерни на арменските въоръжени сили. В момента боевете не престават ", се споделя още в текста на Министерството на защитата.
Част от район Фюзули, в това число и едноименният град, попада под контрола на арменската страна през 1993 година
На 27 септември Баку заяви за натоварен обстрел на позициите на азербайджанската войска от страна на Армения. На собствен ред Ереван разгласи атака на азербайджанските въоръжени сили в посока Нагорни Карабах и обстрел на обитаеми места, в това число по административния център Степанакерт. И двете страни оповестяват за убити и ранени, в това число цивилни. Арменските управляващи вкараха военно състояние и оповестиха готовност, Азербайджан също разгласи военно състояние в цялата страна и частична готовност.
Баку и Ереван оспорват суверенитета върху Нагорни Карабах от февруари 1988 година, когато районът разгласи отделянето си от Азербайджанската ССР. По време на въоръжения спор през 1992-1994 година Азербайджан загуби надзор над Нагорни Карабах и седем прилежащи района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР