Армията има готовност да пусне 24-часово наблюдение с дронове на

...
Армията има готовност да пусне 24-часово наблюдение с дронове на
Коментари Харесай

Каракачанов обяви какви крути мерки взимаме по границата заради бежанците

Армията има подготвеност да пусне 24-часово наблюдаване с дронове на границите ни с Гърция и с Турция поради скупчването на мигранти към Одрин. Дроновете са последно потомство и разпознават лица от 5 километра и имат видимост 20 километра, като техниката е в подготвеност още от петък”, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, представен от "Труд ".

Хеликоптерът за облитане на граничните елементи също е в непрекъсната подготвеност и при нужда може да излети в границите на 30 минути. „ Проблемът е, в случай че незаконните мигранти съумеят да пробият на гръцка територия, по действието на гръцките управляващи се вижда, че те са решени да не ги позволяват на своя територия и тогава единственият им ход е към българо-гръцката граница”, разяснява още Каракачанов.

„ По българо-турската граница няма придвижване и няма минал нито един незаконен имигрант”, сподели още той. По думите му в един сектор обаче покрай Свиленград – при турско-гръцката граница, има напрежение, което ескалира.

Около Одрин през днешния ден имаше събрани към 5000 незаконни имигранти. „ Органите на реда са в подготвеност и ще реагираме, в случай че сходни групи мигранти се пренасочат към нас”, безапелационен бе Каракачанов. Заради обстановката с бежанската вълна от Турция военният ни министър може да отсрочи присъединяване си в Съвета на министрите в Загреб, който се организира по линия на европредседателството на Хърватска.

Буквално в границите на 4 часа можем да изпратим 400 военни на границата ни с Гърция, които са в безспорна подготвеност от поделенията в Хасково, Ямбол и специфични сили от Пловдив, както и от пограничните региони състав на военна полиция.

Още 1000 военни се активизират при нужда за половин ден. „ Те са готови и чакат единствено заповед, а аз очаквам искане от страна на Министерство на вътрешните работи, налични са и 140 единици техника”, посочи Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР