Армения обяви днес, че удължава до 13 юли извънредното положение

...
Армения обяви днес, че удължава до 13 юли извънредното положение
Коментари Харесай

Армения удължава до 13 юли извънредното положение заради коронавируса

Армения разгласи през днешния ден, че удължава до 13 юли изключителното състояние поради ковид, откакто продължава да пораства броят на новите случаи, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Въпреки изключителното състояние от началото на май действат съвсем всички браншове от арменската стопанска система, с цел да се предотвратят банкрути. Като мярка против разпространяването на болестта управляващите задължават хората да носят маски. Миналата седмица вицепремиерът Тигран Авинян сподели, че от средата на юли евентуално ще бъдат обновени интернационалните полети, с цел да се помогне на туристическата промишленост.

В тримилионна Армения до момента са регистрирани 15 281 случая с ковид и 258 умряли от COVID-19. Това е най-засегнатата от пандемията южнокавказка страна.

Около 200 заболели от COVID-19 в Армения чакат да бъдат признати в болница

На днешното държавно съвещание, излъчено от арменски малките екрани, министър председателят Никол Пашинян установи, че епидемиологичната обстановка остава напрегната, откакто за изтеклото денонощие са били открити 612 нови случая с ковид. След като заяви, че изключителното състояние се удължава с един месец до 13 юли, той сподели, че управляващите би трябвало да търсят хората, които настояват, че подобен вирус не съществува, за "да схванат претекстовете им ".

В началото на този месец Пашинян съобщи, че нарушаванията на нормите за епидемиологична сигурност са всеобщи и Армения е изправена пред филантропична злополука. На 8 юни той уволни шефовете на силовите структури с аргумента, че не са съумели да открият надзор върху ситуацията, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР