Армения и Азербайджан водят все по-ожесточени боеве за оспорвания регион

...
Армения и Азербайджан водят все по-ожесточени боеве за оспорвания регион
Коментари Харесай

Чак когато превърнат черквите ви в джамии, ще схванете какво цели Ердоган

Армения и Азербайджан водят все по-ожесточени боеве за оспорвания район на Нагорни Карабах. В сраженията умират и от ден на ден цивилни. За следващ път е била атакувана столицата на Нагорни Карабах - Степанакерт, където се е стигнало и до прекъсване на тока, както и други градове в региона. От Баку пък упрекват Армения за офанзивата против азербайджанския град Ганджа. Във видеа от 330-хилядния град, оповестени в интернет, се виждат разрушени къщи.

" Турция им припомня за един исторически призрачен сън "

В столицата на Армения се готвят за същинска война, оповестява вестник " Ди Велт " в собствен репортаж от Ереван: жителите събират помощи за бойците, подаряват кръв, записват се доброволци в армията. Армения е овладяна от небивала вълна на взаимност и единение, написа изданието и изяснява: " Причината за това е освен в нападението на върлия зложелател Азербайджан, който от 30 години насам се пробва да овладее района, населяван най-вече с арменци ", написа изданието. Според него, еуфорията на арменците и готовността им за помощ се дължат най-вече на това, че Турция играе съществена роля в този спор, който им припомня за един исторически призрачен сън - за турския геноцид над арменското население, осъществен по времето на Османската империя през 1915 година. " Това е групова контузия, която се предава от потомство на потомство и в този момент още веднъж бе пробудена от войната в Нагорни Карабах ", разяснява " Ди Велт ".

Премиерът на Армения Никол Пашинян споделя в изявление за немския вестник " Билд ", че в тази ситуация към този момент не става дума за районен проблем за сигурност: " Това се дължи и на обстоятелството, чев Нагорни Карабах се появиха наемници и терористи от Сирия, наети от Турция, с цел да се бият на страната на Азербайджан ". Според Пашинян, Турция се стреми към възобновление на Османската империя, а в настоящата обстановка към Нагорни Карабах той вижда " резултат от империалистическата политика на турския президент Ердоган ".

" Когато трансфорат вашите черкви в джамии... "

Вестник " Ди Велт " на собствен ред напомня старите борби към Нагорни Карабах и отбелязва, че в никакъв случай до момента Анкара не се е намесвала толкоз интензивно в спора в Кавказ.

Този ангажимент на Турция още веднъж пробужда историческата контузия на арменците, разяснява изданието и цитира един арменски доктор, който споделя: " Ние тук се борим освен за Армения, само че и за вас, в Европа. Вие очевидно още не сте разбрали какви са задачите на Турция и Ердоган. Чак когато трансфорат вашите черкви в джамии, ще го схванете! ", предизвестява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР