Арктическият студ преобладава в шведската част на Лапландия. Там Cupra

...
Арктическият студ преобладава в шведската част на Лапландия. Там Cupra
Коментари Харесай

Cupra Tavascan в тест за издръжливост на ледено студено - видео

Арктическият мраз доминира в шведската част на Лапландия. Там Cupra подлага новите си модели на тест за устойчивост. Така стана и с Cupra Tavascan. Зад кормилото на електрическото SUV купе при теста не какъв да е, а водач от международна класа - Лукас ди Граси от тима на Abt Cupra Formula E. Студ, вятър, сняг и лед бяха измежду неподходящите условия - както за Cupra Tavascan, по този начин и за самия Лукас ди Граси, който се наслаждения на изцяло новото предизвикателство.

„ Шофирал съм по целия свят от доста години, само че това е първото „ За първи път каране в такива рискови ледени условия “, споделя мотоспортистът, който одобри предизвикването без съмнение. Освен това бразилецът за първи път седна зад кормилото на Tavascan. Неговият експертен съвет беше спомагателен бонус по време на зимните проби - освен тъй като ди Граси знае по какъв начин да ръководи електрически коли на най-високо равнище, само че и тъй като той беше тестов водач и оказа помощ да вземем за пример за създаването на единични седалки и спортни гуми.



Tavascan беше изложен на тежки климатични условия в район, където температурите могат да паднат под минус 35 градуса по Целзий. Неумолими условия, които разрешиха на инженерите да схванат до каква степен може да стигне първият електрически SUV на марката. Лукас ди Граси им оказа помощ да проведат няколко теста, като се стартира с теста за прекъсване, който тества сцеплението и контрола върху композиция от лед и асфалт.

„ При тези условия получавате положително чувство за това по какъв начин се държи колата “, споделя ди Граси - „ Чрез основаване на спирачно натоварване можете да видите какъв брой сцепление получавате и какъв брой дружелюбна е колата. “

Той също по този начин тества колата на пистата за ускоряване и ръководство на замръзнало езеро, проведено за инженери и изпитатели, и заключи: „ Бях впечатлен от това какъв брой добре може да се управлява презавиването на Cupra Tavascan. Тъй като това е транспортно средство със задвижване на всички колела, можете елементарно да балансирате степента, до която поддържате надзор върху хлъзгави повърхности. “

Повече от 100 инженери на Cupra от изследователска и развойна активност са работили в това строго секретно оборудване през последните няколко месеца, с цел да извършат към 1100 дни проби от ноември до март. Също по този начин членът на борда за проучвания и развиване на Seat S.A., доктор Вернер Тиц беше персонално там, с цел да следи развиването на Tavascan.

„ За нас е значимо транспортното средство да има задоволително въртящ миг и мощ, с цел да направи шофирането занимателно “ - споделя Тиц - „ Тези проби са доста потребни, наред с други неща, за фина конфигурация и контролиране на системи като надзор на стабилността (ESC) при условия на ниско търкане. “

Колата е минала през стотици проби. Един от най-взискателните от тях е пробата за устойчивост, при който автомобилът би трябвало да измине 30 000 километра през деня и нощем, с цел да се следи държанието му върху разнообразни повърхности и да се усъвършенства представянето му. Това е интензивна задача за автомобила и инженерния и тестови екип, за събиране на данни и информация за окончателната конфигурация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР