Аржентинският национален отбор е един от най-титулуваните в света. „Гаучосите“

...
Аржентинският национален отбор е един от най-титулуваните в света. „Гаучосите“
Коментари Харесай

Аржентина на Меси с последен шанс да изравни Аржентина на Марадона

Аржентинският народен тим е един от най-титулуваните в света. „ Гаучосите “ или „ албиселесте “ се играли 5 пъти на финала на международно състезание и са спечелили два пъти купата.

Първият успех е през 1978 година против Холандия в Буенос Айрес – 3:1 след продължения. Вторият пък е в Мексико Сити през 1986 година - 3:2 на финала против Федерална Република Германия. Загубените финали на аржентинците пък са против Уругвай и против германците на два пъти, последния на предишния Мондиал.

Аржентина записва 17-ото си присъединяване на международни финали по терените на Русия. Същевременно отборът е печелил Копа Америка цели 14 пъти.

Аржентина се класира много мъчително за Мондиал 2018, едвам в последния кръг на квалификациите. Това ще бъде евентуално и последният късмет за Лео Меси да реализира огромен триумф със своя народен отбор и по този начин да доближи достиженията на национално равнище на своя огромен предходник Диего Марадона.

Първият интернационален мач за Аржентина е при успеха с 3:2 над Уругвайпрез 1901 година

Най-голямата победа е с 12:0 над Еквадор през 1942 година

Най-големите загуби за „ гаучосите “ пък са с по 1:6 от Чехословакия през 1958 г и от Боливия през 2009 година, както и с по 0:5 от Уругвай през 1959 година И от Колумбия през 1993 година

Основният домашен стадион за Аржентина е „ Монументал “ в Буенос Айрес с 61 688 места.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР