Аржентинката Надя Подороска, която започна участието си от квалификациите, се

...
Аржентинката Надя Подороска, която започна участието си от квалификациите, се
Коментари Харесай

Квалификантката от Аржентина вече е на полуфиналите в Париж

Аржентинката Надя Подороска, която стартира присъединяване си от квалификациите, се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис. 23-годишната Подороска победи с 6:2, 6:4 поставената под номер 3 в схемата Елина Свитолина за тъкмо 1 час и 20 минути, като по пътя си към осмия следващ триумф в Париж направи осем пробива в деветте сервис гейма на украинката.

Nadia Podoroska’s run to the Roland Garros semifinals matches Alexandra Stevenson (1999 Wimbledon semifinal) and Christine Dorey (1978 Australian Open semifinal) as the best run by a qualifier at a Slam in the Open Era.

No qualifier has ever made it to the final.
— WTA Insider (@WTA_insider)
За Подороска, която заема 131-во място в международната класация, това е едвам второ присъединяване в главната скица на шампионат от " Големия шлем " по-късно на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2016 година, където отпада в първи кръг.

Срещу Свитолина Подороска стартира леко нервно и позволи пробив още в първия гейм, само че незабавно по-късно съумя да го върне. Това даде убеденост на аржентинката, а серията и от къси топки се оказа неразгадаема за надалеч по-опитната Свитолина.

След 35 минути игра Подороска затвори първия сет с 6:2, само че съперничката и сподели признаци на събуждане при започване на втория сет, когато поведе с 2:1 гейма с пробив. Последва същинска канодада от разменени подавания, защото в оставащите седем гейма имаше още шест пробива, четири от тях на сметката на представителката на Аржентина, с което тя взе и втория сет с 6:4.

¡PODOROSKA ESTÁ EN SEMIS!
Tachó a Svitolina, 5 del mundo, 6-2 y 6-4
1ra entre las 4 mejores viniendo de qualy (Era abierta)
Va vs Trevisan o Swiatek
Está debutando en el cuadro principal de RG
Desde Paola 04 no había una argentina en esta instancia
— VarskySports (@VarskySports)
Статистиката от мача също бе напълно в интерес на квалификантката - 30 печеливши удара против едвам 8 за Свитолина в целия мач и 66 против 49 извоювани точки общо за мача. В полуфиналите Подороска ще срещне победителката от дуела Ига Швьонтек (Полша) - Мартина Тревизан (Италия), като с изключение на, че никоя от трите в никакъв случай не е играла на край на шампионат от " Шлема ", и трите са непоставени в главната скица.

В различен дуел, който се игра през днешния ден, американката Даниеле Колинс победи с 6:4, 4:6, 6:4 тунизийката Онс Жабер. За 26-годишната Колинс, която заема 57-мо място в международната класация, това ще бъде първи четвъртифинал на " Ролан Гарос ". За място на полуфиналите в четвъртък американката ще играе със сънародничката си София Кенин. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР