Аржентина спечели бронзовите медали на тазгодишното издание на Копа Америка,

...
Аржентина спечели бронзовите медали на тазгодишното издание на Копа Америка,
Коментари Харесай

Аржентина спечели бронза, но загуби Меси

Аржентина завоюва бронзовите медали на тазгодишното издание на Копа Америка, само че загуби капитана си Лионел Меси за идващия си мач. " Албиселесте " победиха с 2:1 Чили в много за дребен край дуел.
 Меси гневен: Защо не използваха VAR?
Първото попадение бе дело на Серхио Агуеро. В 12-ата минута нападателят на Манчестър Сити откри резултата след асистенция на Лионел Меси. Малко по-късно една от звездите на Чили - Алексис Санчес, се контузи и трябваше да бъде сменен от Жуниор Фернандес.

Само 10 минути след гола на Агуеро Пауло Дибала повиши на 2:0. Аржентинците развиха страхотна своята офанзива - Дибала беше изведен отляво и съумя да осъществя от дребен ъгъл. В 37-ата минута двата тима останаха с човек по-малко на терена. Голямата звезда на " гаучосите " Лионел Меси и Гари Медел се сдърпаха край аутлинията, откакто десетката на Барса изблъска леко в тил чилиеца.

Той от своя страна излезе от очертанията на терена и продължи да блъска противника си, което докара до безпорядък на терена. Съдията сподели червени картони и на двамата. Хора от двата щаба и персонално селекционерът на Аржентина Лионел Скалони влязоха на игрището и започнаха да успокояват играчите.

След алените картони бяха доказани, а мачът по-късно много загрубя. След края на полувремето аржентинците наобиколиха съдията Марио Алберто Диас де Вивар да му желаят пояснения. През втората част още веднъж системата за видеонаблюдение трябваше да се намесва.

След като се съветва с нея, основният арбитър даде дузпа за Чили, която беше невъзмутимо осъществена от Артуро Видал. Чилийците имаха още няколко положения за гол, с който щяха да вкарат мача в продължения, само че не съумяха да се възползват от възможностите си.

Така Аржентина се утеши с бронза, а Чили остана с празни ръце, откакто в предходните две издания на шампионата печелеше купата.

Скандалите обаче продължиха с цялостна мощ. Меси отхвърли да взе участие в церемонията по награждаването в символ на митинг против корупцията и съдийството. Според него алените картони са били пресилени и най-вероятно са пристигнали като разследване на думите му след загубата от Бразилия в полуфинала, че Копа Америка е нагласена в интерес на домакините.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР