Аржентина избра следващия си президент и това е Хавиер Милей

...
Аржентина избра следващия си президент и това е Хавиер Милей
Коментари Харесай

Новият президент на Аржентина похарчил цяло състояние, за да клонира покойното си куче

Аржентина избра идващия си президент и това е Хавиер Милей – крайно-десен популист. Но не това е най-интересното за него.

 

Милей с прякор „ Лудият “ успя да победи икономическия министър на страната Серхио Маса на изборите в неделя с повече от 55% от гласовете. Това е най-високият %, събиран от президент на Аржентина след връщането на демокрацията през 1983 година

 

53-годишният мъж се дефинира като либертарианец и „ анархо-капиталист “. Част от акцията му беше да се лимитират обществените разходи на страната, да се отстрани централната банка и да се смени националната валута от аржентинско песо на американски $.

 

Изказва се също срещу половото обучение в учебните заведения, даде обещание да ограничи достъпа до аборти и дефинира климатичните науки като „ социалистическа интрига “.

 

Милей се прочува с това, че е екстравагантен. В предишното е свирил в кавър група на Rolling Stones и се прочува всеобщо като ТВ и радио коментатор. По време на предизборната си кампания размахва моторна резачка на сцената и смазва пинята, която символизира неговите политически проекти.

 

Определя папа Франциск, който е аржентинец, като „ замърсен левичар “, а американският разбойник Ал Капоне – като воин.

 

Неговите съперници неведнъж посочваха тази страна на претендентът за президент с вярата, че това ще убеди гласоподавателите да не гласоподават за него, само че без триумф.

 

Най-странното от всичко обаче е, че „ Лудият “ се обръща за препоръки към „ петте си деца “ – Конан, Мъри, Милтън, Робърт и Лукас. И до момента в който някой може да се обърка, че става въпрос за хора, бързаме да поясним, че това в действителност са… кучета.

 

„ Моите четириноги деца са най-хубавите стратези “, споделя Милей.

 

Всичко стартира когато новият президент осиновява британски мастиф с име Конан. Него дефинира като „ най-голямата си и същинска обич “, която остава до него в най-трудните моменти от живота му.

Когато кучето умира през 2017 година няколко източника настояват, че Милей посещава гадателка, с цел да комуникира с Конан. Именно в този диалог починалият четириног другар споделя на „ Лудият “, че Бог му изпраща съобщение – да стане президент на Аржентина.

 

Според вестник „ Ла насион “ Милей счита, че той и кучето Конан са се срещнали за първи път в предходен живот преди 2000 години като гладиатор и лъв на римския Колизеум. Тогава те не се били един с различен, тъй като били призвани да работят дружно в бъдеще.

 

Според Ройтерс през 2018 г. Милей заплаща към 50 000 $, с цел да клонира починалия Конан. Като резултат на бял свят се появяват пет кученца. Едно от тях също назовава Конан и се обръща към него с „ моят наследник “, а останалите 4 кученца – „ моите внуци “.

 

Местни медии настояват, че Милей търси постоянно препоръки от своите кучета за всичко, в това число за политическата си акция, хрумвания и други.

 

През септември списание „ Икономист “ насочва въпрос към Милей дали в действителност търси препоръки от кучета. Той дава отговор с горделивост: „ Какво да ви кажа? Че кучетата дефинират моите тактики ли? Че са като стратегически комитет? Те са най-хубавият стратегически комитет в света. Кажете ми – по кое време новобранец като мен е реализирал това, което аз реализирах за последните две години? Те са най-хубавите политически анализатори в света “.

 

Инфо: бТВ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР