Аржентина и Колумбия официално ще приютят отборите от Южна Америка

...
Аржентина и Колумбия официално ще приютят отборите от Южна Америка
Коментари Харесай

Официално: Аржентина и Колумбия приемат Копа Америка 2020

Аржентина и Колумбия публично ще приютят тимовете от Южна Америка за континенталния шампионат следващата година. Двете страни получиха взаимното домакинство в борба със Съединени американски щати, Австралия, Китай, Русия и Катар. Новината бе публикувана от пресцентъра на КОНМЕБОЛ.

Родината на Лионел Меси ще одобри така наречен Южна зона, в която влизат Боливия, Чили, Парагвай, Уругвай и " гаучосите ". Северната зона в Колумбия пък семейства на Бразилия, Еквадор, Перу, Венецуела и " лос кафетерос ". Към всяка група ще се прибави по още един тим, който ще бъде поканен да взе участие. Първите четири отбора във всяка зона минават към директните елиминации.

За последно Аржентина провежда Копа Америка през 2011 година, когато Меси, Карлос Тевес, Диего Милито, Хавиер Санети, Анхел Ди Мария и компания доближиха единствено до четвъртфиналите. Последното домакинство на Колумбия пък датира от 2001 година, когато под управлението на именития Франсиско " Пачо " Матурана тимът завоюва единствения си трофей в надпреварата, побеждавайки на финала Мексико с шампионско попадение на Иван Рамиро Кордоба.

Припомняме, че през лятото Бразилия ще приема финалите на Копа Америка 2019. Южноамериканската футболна централа прави всичко това, с цел да " изравни " своето огромно състезание с това в Европа, което също се организира на четири години, само че на четни години. Така през 2020 година европейските финали на УЕФА и Копа Америка ще се организират едновременно. Това е безусловно, защото и двата шампионата ще започват на 12 юни и ще приключат с край на 12 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР