Аржентина, Египет, Иран, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Етиопия

...
Аржентина, Египет, Иран, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Етиопия
Коментари Харесай

БРИКС приема още шест държави за нови членове през 2024 г

Аржентина, Египет, Иран, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Етиопия ще станат пълноправни членове на БРИКС от 1 януари 2024 година, а за идната среща на върха на обединяването ще бъде направен нов лист с вероятните ѝ сътрудници. Тези решевия са закрепени в окончателната Йоханесбургска декларация на блока, който в този момент включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

„ Решихме да поканим Аржентинската република, Арабската република, Египет, Федералната демократична република Етиопия, Ислямската република Иран, Кралство Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства да станат пълноправни членове на БРИКС от 1 януари, 2024 година “, се споделя в окончателния документ.

Освен това министрите на външните работи на страните от БРИКС бяха инструктирани да продължат създаването на модел на страни сътрудници на асоциацията и „ лист на перспективни страни сътрудници “. Доклад по тази тематика би трябвало да бъде показан на идната среща на върха, която ще се организира през 2024 година в Казан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР