Арина Сабаленка и Мария Сакари се класираха за осминафиналите на

...
Арина Сабаленка и Мария Сакари се класираха за осминафиналите на
Коментари Харесай

Сабаленка и Сакари се класираха за третия кръг в Мадрид, Гарсия и Гоф отпаднаха

Арина Сабаленка и Мария Сакари се класираха за осминафиналите на шампионата от сериите WTA 1000 в Мадрид, Испания, откакто надиграха надлежно Камило Осорио и Ребека Масарова.

Поставената под №2 Сабаленка, която е шампионка в конкуренцията от 2021-а година се оправи с колумбийката Осорио след 6:4, 7:5 за близо два часа игра.

В спор за място на четвъртфиналите пък белорускинята ще играе с рускинята Мира Андреева, която взе участие с " уайлдкард ", а през вчерашния ден отстрани полякинята Магда Линет след триумф с 6:3, 6:3.

Междувременно, в горната четвъртфина от схемата поставената под №9 Мария Сакари също си подсигурява място в осминфиналите, откакто реализира поврат против испанката Ребека Масарова и я победи с 3:6, 6:3, 6:3.



Любопитното към съперничката на Сакари Масарова, която играе с " уайлдкард " е, че тя е родена в Базел и до 2017-а година играеше за Швейцария. От 2018-а година насам обаче тя пази цветовете на Испания, която е родината на нейната майка, до момента в който бащата на Ребека е родом от Словакия, откъдето произлиза и нейната фамилия.

В идващия кръг Мария Сакари ще се изправи пред ново испанско затруднение в лицето на някогашната №2 в света Паула Бадоса, която надигра изрично с 6:3, 6:0 поставената под №6 Кори Гоф от Съединени американски щати.

Изненадата на съботния ден в Мадрид пък сервира представителката на Египет Маяр Шериф Абделазиз, която отстрани №5 в схемата Каролин Гарсия от Франция след триумф със 7:6(2), 6:3.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР