Aricoma Group, част от KKCG и Мусала Софт сключиха споразумение

...
Aricoma Group, част от KKCG и Мусала Софт сключиха споразумение
Коментари Харесай

Фирма на чешки милиардер придобива българската софтуерна компания Мусала Софт

Aricoma Group, част от KKCG и Мусала Софт подписаха съглашение за придобиването на Мусала Софт. Заедно с Мусала Софт, Aricoma Group става организация от 10 компании с консолидирани доходи от над 400 милиона евро, оперативна облага от 39 милиона евро и над 4000 експерти. KKCG е част от империята на един от най-богатите чешки жители Карел Комарек.

" С Мусала на борда Aricoma става водеща компания в създаването на програмен продукт от Югоизточна Европа. Въодушевени сме, че ще работим дружно по пътя към лидерска позиция в Европа. Иновативната просвета и невероятните хора на Мусала ще дадат мощен подтик на съществуващите ни експерти и пазарен капацитет.

Една от най-големите IT компании у нас ще удвои екипа си

Компанията възнамерява да отвори офис отвън Европа

Лидерите на Мусала имат потвърдена история на създаване на бизнес с фокус върху клиентите и справяне с провокациите. Вярваме, че Мусала Софт ще бъде още по-успешна като част от Aricoma и дружно ще ускорим дълготрайните си проекти за напредък и основаване на висока добавена стойност ", споделя Людовик Годе, изпълнителен шеф на Aricoma Digital.

" Обединявайки сили с Aricoma и KKCG, се впускаме в нов, по-бърз епизод от развиването си. Синергиите с по едно и също време припокриващи се и допълващи се потребителска база и експертиза ни дават спомагателни убеденост, сила и ентусиазъм по пътя напред.

Разбира се, ще продължим да бъдем отдадени на развиването на ИТ обществото, бизнес климата, ИТ образованието, науката, нововъведенията и младежите ", показа Елена Маринова, президент и ръководител на борда на Мусала Софт.

" Мусала Софт " закупи екипа на русенска IT компания

Сделката е завършена през декември

" Удовлетворен съм, че успяхме да договорим договорка с Мусала. Това е второто ни придобиване за годината и е изцяло в синхрон със тактиката ни да превърнем Aricoma e главен европейски състезател. Мусала има забележителна потребителска база, която ще добави бизнеса ни в областите телекомуникации, финанси и автомобилна промишленост.

Дори в предизвикателните времена, в които живеем, ИТ секторът продължава да пораства и да усилва значимостта си, тъй че оставаме оптимисти за капацитета на промишлеността в дълготраен проект. ", добави Михал Томанек, капиталов шеф в KKCG, капиталовата компания зад Aricoma Group.

Сделката, подписана от притежателите на Мусала Софт и Aricoma Group, е за продажба на 100% от акциите. Целият мениджмънт на Мусала Софт остава в компанията и ще взе участие интензивно в построяването на бъдещето на Aricoma.

" Мусала софт " избра Русе за новия си развоен център

Софтуерната компания отвори третия си офис в крайдунавския град поради положителната академична база и ще връща русенски експерти, работещи в страната и чужбина

Предстои утвърждение на транзакцията от съответните антимонополни органи преди тя да бъде финализирана, което се чака през четвъртото тримесечие на тази година.

CMS Cameron McKenna са юридическият консултант, а Marylebone Capital Advisors Private Limited - финансовият консултант на Мусала Софт по договорката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР