ърховна административна прокуратура (ВАП) възлага проверка за управлението и контрола

...
ърховна административна прокуратура (ВАП) възлага проверка за управлението и контрола
Коментари Харесай

ВАП възлага на МОСВ проверка на язовирите Копринка и Жребчево

ърховна административна прокуратура (ВАП) разпорежда инспекция за ръководството и контрола на водовземане и прилагане на водите от язовирите Жребчево и Копринка на министъра на околната среда и водите, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Във ВАП е формирана кореспонденция по сигнал от Българска федерация по риболовни спортове и жители на Община Нова Загора. В сигнала се излагат проблеми, свързани с понижаване на равнището на водите в язовир Жребчево, заради систематичното му и непозволено източване за частни цели, и за липса на разходомерни устройства на входа и на изхода на язовира, макар дадени такива наставления на Министерство на околната среда и водите. Сочи се и че са отпускани количества вода от язовир Копринка за напояване по направление Стара Загора, само че същите не са били оползотворени по предопределение, а за други цели.

Проверката, която Министерство на околната среда и водите следва да извърши, следва да обясни всички въпроси по отношение на данните в сигнала, свързани с ръководството и контрола на водовземане и прилагане на води от посочените язовири Жребчево и Копринка, съществуването на противозаконни дейности в тази връзка, както и реализация на административна и административно-наказателна отговорност, при определяне на данни за това.

Констатациите на Министерство на околната среда и водите, данните за позволени нарушавания на съответните нормативни и други актове, подхванатите ограничения за премахване на нарушаванията и последствията от тях, както и наложените наказания, следва да бъдат отразени в отчет, който да бъде пратен във ВАП в най-кратък период.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР