> Архивна снимкаОбвинените бяха задържани на 25 септември 2019 г.

...
> Архивна снимкаОбвинените бяха задържани на 25 септември 2019 г.
Коментари Харесай

Разбиха група за трафик на мигранти към Сърбия и Западна Европа

 > Архивна фотография
Обвинените бяха арестувани на 25 септември 2019 година в София и Костинброд при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Извършени бяха общо 28 претърсвания на жилища, коли, както и персонални обиски. Иззети са таблети, телефони и радиостанции, употребявани в незаконната активност.

Събраните доказателства сочат, че групата е работила от октомври 2018 година Участниците набирали открили се в София и региона мигранти –кандидати за нелегално извеждане от страната към Сърбия и Западна Европа. Поемали и мигранти, превеждани незаконно от Турция от други трафиканти. Участниците уреждали превозването им до границата и прехвърлянето им в Сърбия с коли или през " зелена граница “, където били поемани от локални хора.

С постановления на наблюдаващия прокурор на ръководителя на групата и петима от участниците е наложено задържане до 72 часа. Предстои да се реши за какъв брой от тях в Специализирания углавен съд ще бъдат импортирани претенции за задържане под стража. На четирима от групата са наложени по-леки ограничения за неотклонение - " Парична гаранция “ сред 5 000 и 10 000 лв., тъй като спомагат на следствието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР