Архитектурният съвет на Камарата на архитектите в Пловдив ще гледа

...
Архитектурният съвет на Камарата на архитектите в Пловдив ще гледа
Коментари Харесай

Архитекти умуват за новата галерия на ул. Гладстон

Архитектурният съвет на Камарата на архитектите в Пловдив ще гледа плановете за Градската художествена изложба на улица " Гладстон “. Той се привиква по искане на Снежана Фурнаджиева, ръководител на Дружеството на пловдивските художници. Архитектите ще избират сред три плана.

Надяваме се Община Пловдив да вземе поради мнението, което ще приемем, защото има безпокойство, че в случай че се избере по-евтин вид, може да получим постройка, която е доста по-лоша от съборената, съобщи пред Радио Пловдив архитект Петко Костадинов, ръководител на Камарата на архитектите в Пловдив.

Припомням, председателката на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева упорства да се извърши планът, който провокира най – доста разногласия и беше отритнат от общината. В него към постройката има изнесена напред арка и остъкления, в които би трябвало да има магазини и офиси. Според Фурнаджиева нищо не трябва да се пипа по плана, в това число и фасадата, защото тъкмо в този тип се харесва на огромна част от пловдивчани.

От своя страна кметът Иван Тотев обясни, че галерията ще остане в габаритите, в които е сега, и няма да бъде по - изнесена към ул. " Гладстон ". Той уточни, че в плана няма да се трансформират изложбените зали, които са съобразени с настояванията на пловдивските художници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР