Архитект от Камбрия спечели награда от 10 000 евро за

...
Архитект от Камбрия спечели награда от 10 000 евро за
Коментари Харесай

Концепция на космически асансьор получи награда от 10 хил. евро

Архитект от Камбрия завоюва премия от 10 000 евро за дизайна на нов тип галактическо пътешестване. Роденият в Бароу Джордан Уилям Хюз има концепция за основаването на асансьор, който да транспортира пасажери в космоса, споделя BBC.

Неговата футуристична идея беше отличена с премия за галактическа архитектура и иновация от фондация Жак Ружери в Париж. Хюз признава, че концепцията може да е фантастична през днешния ден, само че той има вяра, че галактическите асансьори ще бъдат употребявани в бъдеще.

Работи като проектант в Лондон и проектира галактическия асансьор Ascensio в свободното си време. Използването на такова оборудване би могло да размени ракетите, които съгласно него са неефективни, скъпи и нездравословни за околната среда.

Дизайнът включва стартиране на конструкция, сходна на кабел, от галактически порт на земята. След това ще се свърже с транспортен съд, който може да се движи из океана, с цел да бъде в крайник с галактическото пристанище. Говорейки пред BBC Cumbria, Хюз сподели:

Това ще революционизира метода, по който стигаме до и от космоса и ще го направи по-достъпен. “

По думите му концепцията за галактически асансьори съществува от известно време и се преглежда в научната фантастика и изследванията на действителния свят. Въпреки това той счита, че концепцията няма да стане факт още известно време.

„ Това ще бъде доста безценен, доста упорит план и не е нещо, което чакам да бъде построено през идващите 10 години “, сподели той.

Но аз съм съвсем сигурен, че в един миг това ще бъде издигнато. “

Хюз има вяра, че главните характерности на Ascensio - неговата подвижност, леко тегло и изгоди за сигурност - ще участват в бъдещите галактически асансьори, които ще бъдат направени.

Днес е малко фантастично, само че съм сигурен, че ще се случи, тъй като това е единственият метод галактическите пътувания и проучването на космоса фактически да работят и да станат ефикасни. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР