Архитект Емил Бурулянов стана тазгодишният носител на приза "Бург на

...
Архитект Емил Бурулянов стана тазгодишният носител на приза "Бург на
Коментари Харесай

Архитекст Емил Бурулянов отстъпи приза Бург на годината на спасителя от наводненията Пламен Карашев

Архитект Емил Бурулянов стана тазгодишният притежател на наградата "Бург на годината ", само че се отхвърли от него в интерес на Пламен Карашев. Той е човек, помагал доста за спасяването на хора и превъзмогване на последствията от наводненията.

Бурулянов сподели, че подхванал тази стъпка, тъй като това е била една тежка година за Бургас, в която естествените бедствия са поставили тежък отпечатък върху доста човешки ориси. Според него носителят на наградата тази година би трябвало да е някой, който е изложил живота си на риск, с цел да избави други хора. Тогава Бурулянов научил името на Пламен Карашев от медиите и по време на церемонията помоли представителите на институциите да създадат всички допустимо, с цел да му бъде връчена почетната статуетка на "Бург на годината ".

В категорията "Завърнали се младежи " победител в анкетата на "Радио 1 " е Даниела Павлова, която стана вицешампион на най-голямото ученическо състезание в света по осведомителни технологии.

За "Бург на годината " бяха номинирани и други почтено жители на морския град. Един от тях е писателят Ваньо Вълчев - за приноса му към културата и 80-годишния му празник. Останалите са диригентът Левон Манукян, режисьорът Георги Дюлгеров и ръководителят на КСТ "Бургас 75 " Андрей Тодоров.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР