Археолозите са откриха няколко саркофага и исторически артефакти от древноримската

...
Археолозите са откриха няколко саркофага и исторически артефакти от древноримската
Коментари Харесай

Саркофази от римската епоха откриха при разкопки в Турция

Археолозите са откриха няколко саркофага и исторически артефакти от древноримската ера по време на разкопки в град Орду на черноморското крайбрежие на Турция.



Миналия септември общински служащи откриха две каменни структури по време на работа по разширение на пътя. На обекта бяха извикани музейни специалисти, защото в близкия кв. Фатса се намира първокачествен археологически обект. Това показа ръководителят на културата и туризма за провинцията, Угур Топарлак, пред Анадолската организация.



Експертите откриха, че каменните структури са саркофази.

По-късно музейната дирекция на Орду стартира незабавни избавителни разкопки в района, по време на които екипи откриха още девет гробници и 40 артефакта от римската ера, сподели Топарлак.

Артефактите, открити от гробовете при разкопките, ще бъдат изложени в градския музей.


Топарлък акцентира, че регионът, където се правят разкопките, е единствено на 50 метра от морето.
„ Това място ще бъде културен привлекателен център. Надяваме се, че ще осигурим нужната инфраструктура, с цел да може публиката да посети региона допустимо най-скоро “, добави той.



Свързани вести Археолози изследват могилата в "Южен "с иманярския тунел СНИМКИ Разкопки на 6000 години изследват у нас, за локалните е светилище ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР