Археолози се натъкнаха на скелет на жена вампир в полско

...
Археолози се натъкнаха на скелет на жена вампир в полско
Коментари Харесай

Археолози откриха жена вампир със сърп около врата

Археолози се натъкнаха на скелет на жена " върколак " в полско гробище от XVII в. Според английското издание The Mirror дамата е била заровена с положен сърп към врата и катанец на пръст на крайници й. Тя също по този начин е имала леко издаден зъб, който евентуално е предиздвикал хората през XVII в. да имат вяра, че е върколак.

Практикуването на ритуали за битка с вампирите стартира в Източна Европа от XI в., написа списанието Smithsonian. Тогава се наложило вярването, че „ някои хора, които са умрели, ще излязат с нокти от гроба като кръвосмучещи чудовища “.

От началото на XVII в. в Полша и други елементи на Европа стартират да се популяризират разнообразни суеверия и митове за вампирите. Страхът води до тяхното гонене и екзекутиране. Мнозина са заровени със сърп към врата. Смятало се, че по този начин се възпира събуждането на мъртвите.

Останките на дамата „ върколак “ са открити от проф. Дариуш Полински и екип от откриватели от университета Николай Коперник.

Начините за предотвратяване от връщането на мъртвите включват ампутиране на главата или краката, слагане на умрелия с лице надолу, изгаряне и нанасяне на смъртоносни удари с камък, споделя Полински пред The Daily Mail.

По думите на учения, сърпът е бил положен по този начин, че в случай че мъртвият се опита да стане, главата му да бъде отсечена или най-малко засегната.

Катинарът, на собствен ред, евентуално символизира „ затварянето на сцената и невъзможността за връщане “.

Откритието в Пиен идва седем години откакто петима други хипотетични вампири бяха открити заровени в село Дравско на към 210 км. Четири от скелетите са открити със сърпове, притиснати към гърлата им. Петият е с камък на гърлото и сърп, подложен на кръста.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР