Археолози съобщиха, че са много близо до откриването на мястото,

...
Археолози съобщиха, че са много близо до откриването на мястото,
Коментари Харесай

Прочут археолог със сензационна новина: На път сме да открием общия гроб на Клеопатра и Марк Антоний

Археолози оповестиха, че са доста покрай откриването на мястото, където са заровени, по всяка възможност дружно, последната владетелка на Египет Клеопатра и нейният любим – римският военачалник Марк Антоний.

Учените считат, че са открили точното местоположение, където са заровени едни от най-влиятелните фигури от човешката история.

Тайнствената гробница на Клеопатра и Марк Антоний най-сетне ще бъде открита. Тя се намира в региона на Тапосирис Магна, на към 30 км от Александрия, показа международно известният египетски археолог Захи Хавас.

„ Очаквам напълно скоро да се натъкнем на гробницата им, в която са били положени и двамата. На прав път сме и знаем къде тъкмо би трябвало да разкопаем, с цел да я открием “, увери Хавас, който е някогашен началник на eгипетския Върховен съвет по старините и някогашен министър по въпросите на античността.

Клеопатра и Марк Антоний се самоубиват през 30 година пр.н.е. Тогава владетелката на Египет, последната управлявала представителка от династията на Птолемеите, е била на 39 година, а Марк Антоний – на 53 година, отбелязва 20minutos.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР