Археолози, разкопаващи светилище в чест на древногръцката богиня Артемида, обявиха,

...
Археолози, разкопаващи светилище в чест на древногръцката богиня Артемида, обявиха,
Коментари Харесай

Древен храм, пълен със златни и сребърни бижута, открит в Гърция

Археолози, разкопаващи светилище в чест на древногръцката богиня Артемида, оповестиха, че са разкрили забележителен брой структури, както и обилие от реликви, в това число златни и сребърни бижута.

„ Монументална постройка в сърцето на светилището “ е открита за първи път през 2017 година, съгласно скорошна обява в обществените медии от Министерството на културата на Гърция. Друг храм е открит през 2023 година При разкопките на този втори храм са открити „ богати реликви “ и бижута, сподели министерството. Други разкопки откриха здания от девети и осми век прочие н. е.

Разкопките се организират годишно от група швейцарски и гръцки археолози, сподели Министерството на културата в известие за пресата. Изследователският план е почнал преди към 15 години, споделиха от министерството.

Храмът, открит при разкопките от 2023 година, датиран от седми век пр.н.е. Храмът беше дълъг съвсем 100 фута, размер, който се вижда в други храмове, издигнати през този интервал от време. Вътре в храма имаше голям брой...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР